Ефективните решения за 2021 г. Голямо дарение на "Хенкел България" ЕООД за Новата година

     дата: 07.01.2021
     

Здравейте, скъпи приятели!

     

За много години! И да си кажем една стара поговорка "Така ще е, така ще е, пък няма да е все така!" Научете я или си я припомняйте често! И не вярвайте нито за миг, че сме започнали да свикваме с новия си сив и ограничен живот! Радостта от хубавите неща ще се върне веднага, щом се върнат и те. Само да си пожелаем това да стане по-скоро!

     

Само за мъничко ще се върнем на изминалата година за една генерална равносметка. Много сме щастливи, че при крайно свитите дарения поради настъпилите всеобщ смут и страхове не спряхме нито за миг работа и взехме правилно цялостно решение къде точно да насочим усилията си, за да сме истински полезни, а не разхвърляно да подхвърляме на много места съвсем малки количества стоки, които не си струват усилията по доставянето и оформянето на документацията. Доволни сме и от факта, че много бързо отложихме редица, иначе доста интересни и полезни проекти, защото извънредното положение изискваше спешно преминаване към режим "оцеляване" с осигуряване на най-важните за него неща и подготовка на децата и младежите за новата форма на обучение, неприсъственото, без да коментираме неговите огромни недостатъци и половинчатост.

     

И така, въпреки тежките проблеми, които донесе 2021 г. се надяваме, че дарителската и доброволческа дейност ще бъдат на много по-добро равнище и че все повече ще започнат да разбират, че изправени пред обща заплаха, независимо в каква област, трябва да се защитаваме ЗАЕДНО. И който има по-големи възможности, трябва да подкрепя изпадналите в по-голяма беда. Във времена като днешните ролите могат да се разменят за часове.

     

Още в края на 2020 г. нашите партньори от Хенкел България ЕООД подготвиха огромно дарение възлизащи на над 2,5 тона. Състои се от голямо разнообразие от техните първокласни продукти - перилни препарати Perwoll, няколко вида Persil (прахообразен и два вида гелове), Rex, омекотител Silan, препарат за почистване на стъкла Clin, препарат №1 за съдомиялни машини Somat и за тоалетни чинии Bref.

     

Първата ни задача през януари въпреки зимния период, опасността от вируси, карантините беше да приберем дарението, да подредим внимателно препаратите и да започнем да обмисляме стратегия за максимално ефективното разпределяне на такива ценни продукти в толкова голямо количество.
Днес е Игнажден, Въведение към Рождество Христово!

     дата: 20.12.2019
     

Предстоят едни от най-прекрасните дни в годината, независимо че в нашето време Коледният Дух е изцяло надвит от стремежа към материалното. И все пак ни обграждат много повече уют и топлина отколкото в обикновените делнични дни, прекарваме време със семейтвото си, планираме срещи с близки и приятели, отдаваме се на всевъзможни забавления. След огромната умора от голямата кампания ние побързахме да се превърнем в Дядо Коледа за децата и родителите от семействата, които подпомагаме. Осигурихме топли дрехи и обувки, някъде се наложи да се погрижим и за самото отопление, подготвихме най-желаните играчки, игри и книги. Защото за нас има един най-страшен въпрос и не искаме да го чуваме никога: "Те защо не ни изпратиха нищо? Не ни ли обичат вече?" Дано се уверят, че ги обичаме повече от всичко на света!

     

И накрая да се "похвалим" с нещо. От известно време някои области честват Международния ден на Дарителите - 6.12. През 2017 г. обл. Велико Търново ни удостои със специален сертификат "Дарители на годината" по този повод, а тази година обл. Шумен (показани са на фейсбук страницата ни). Приемаме с благодарност тези награди с висока морална стойност най-вече заради нашите дарители, сигурни сме, че ако повече области честваха този празник, сертификатите щяха да са доста повече. Съзнателно сме помолили кметовете на повече от половината ни областни градове да отправят своите благодарности към най-големите ни дарители.

     

На всички Вас Весела Коледа и Щастлива Нова Година!
Успешен завършек на най-голямата в нашата история кампания!

     дата: 28.11.2019
     

Още не можем да повярваме, че наистина успяхме. Съвсем не сами, разбира се. И все пак по едно време през няколко часа се успокоявахме, че има и следваща година... И специални благодарности на тези, които "пускат" хубавото време. Та това есен ли беше, "маскирано" лято?!

     

Сега нека отчетем точните резултати, те говорят сами за себе си. Миналата година голямата кампания на Хенкел обхвана повече от 20 общини от различни краища на България, като изборът беше съсредоточен върху общини и населени места с голям брой социални услуги. Тази кампания обхвана 3 ЦЕЛИ ОБЛАСТИ, между които най-голямата, Пловдивска област (само тя има 18 общини). Другите две са област Стара Загора и област Велико Търново. Имахме готовност и за област Сливен, но я споменаваме мимоходом, защото много малко от социалните услуги имат съдомиялни машини, естествено те бяха надарени подобаващо.

     

Категорично можем да заявим, че в трите посочени области НЯМА НИТО ЕДНА социална услуга, която да е пропусната, както обикновено при дарения на Хенкел България препаратите са предвидени за много месеци напред. Има и една важна новост - тази година включихме в числото на надарените и т.нар. "дневни центрове" за деца и възрастни. Ролята на тези услуги е много голяма, тъй като подпомага деца и младежи с лека умствена изостаналост или друг вид увреждания, които освен това произхождат и от социално слаби семейства. В дневния център се съчетава добрата или поне отговаряща на определени изисквания храна, често пъти поддържане на облеклото на посетителите и специализирана помощ, т.е. упражнения, рехабилитация, социална интеграция, която да ги подготви за самостоятелен живот в обществото. На практика те само нощуват при близките си през седмицата. Дневните центрове за възрастни подпомагат самотно живеещи хора над пенсионна възраст, осигуряват им топла храна, контакти с хора на тяхната възраст, медицинска помощ и подходящи занимания и развлечения според техните собствени желания и наличен бюджет. Много сме доволни, че успяхме да включим в числото на надарените дневните центрове за деца, младежи и възрастни, защото се убедихме на практика колко добра работа вършат и колко са ценени от местните хора.

     

Преди да "излезем" от трите големи области, защото има още, скъпи приятели, искаме да благодарим и да се поклоним! След малко ще разберете, че в думите ни няма нищо прекалено. Предполагаме, че всички сте виждали на картата нашата най-голяма област, Пловдивска, вече споменахме, че има 18 общини (за сведение има области с 4-5 общини). Можете да си представите какви количества Somat и Bref поеха в тази посока, вероятно си представяте и върволица бусове, ванове, леки автомобили по магистрала Тракия. Не, представете си уникалното семейство Иванка и Борислав Ишеви, които пристигнаха с нещо огромно, наречено товарен бус (тяхна собственост, горивото за тяхна сметка), донесоха и върнаха цялата документация, подписана и подпечатана и на всичкото отгоре обикаляха общините извън гр. Пловдив и разнасяха даренията. Прескочиха и до големия Пазарджик! И всичко това като доброволци, г-жа Ишева участва в трета наша кампания, просто в толова сме я поканили. От години работи с деца с физически увреждания, радостта  е не по-малка от тази на родителите, когато има забележим напредък при малчуганите. Това имахме щастието да видим на състезание по плуване в София, в което участваха нейните деца, защото за нея те са не по-малко нейни от синовете . Освен това със съмишленици са създали в Пловдив сдружение "Паралелен свят", което дава подслон и перспектива на млади хора с леки увреждания, които след напускане на социалната институция полагат огромни усилия да бъдат приети в нашето, бихме ли го нарекли "зряло общество"?

     

Хора като сем. Ишеви са "Носители на Надежда", Надежда за България!

     

Що се отнася до другите две области, много приятно впечатление ни направи екипната работа на кметствата в Стара Загора и готовността за взаимопомощ сред екипите на различните социални институции в обл. Велико Търново.

     

По-горе споменахме, че кампанията "надскочи" трите области и се насочи предимно към големи комплекси с много потребители, в които машините работят на практика без прекъсване. Населените места са различни, вече споменахме комплекса в гр. Брацигово (88 души), общо 7-те центъра за настаняване на деца и младежи с умствени увреждания в гр. Враца и гр. Ботевград (96 души), ДСХ гр. Етрополе (43 души), ДПЛУИ в гр. Твърдица (200 души), ДСХ и ЦНСТДМУ в гр. Пазарджик (198 души), ДСХ гр. Кочериново (60 души), ДПЛУИ с. Подгумер, общ. Нови Искър (88 души), КСУ гр. Пордим (45 души), 6 ЦНСТ за деца гр. Плевен (84 души), 4 ЦНСТ за деца гр. Мездра (56 души), КСУДС гр. Роман (55 души) 3 ЦНСТДМУ в гр. Червен Бряг и гр. Лом (34 души). КСУ гр. Долна Баня (80 души), ДСХ с. Попица, обл. Бяла Слатина (60 души), 3 ЦНСТДМУ гр. Видин (36 души). Ясно е, че изброихме само социалните институции извън трите области, защото в противен случай би трябвало да направим специален каталог. Във всеки случай папката с документацията само по тази кампания тежи не по-малко от 3-4 кг. (всеки желаещ може да дойде и да я "пробва"!). И така ОБЩАТА ЦИФРА НА НАДАРЕНИТЕ В ТАЗИ  КАМПАНИЯ Е 4518!!!

     

Отиваме да хвърляме жребий кой носи папката при счетоводителите...
Реализиране на редовни дарения и чудесни изненади

     дата: 21.04.2019
     

Всички, които следите работата ни, знаете, че имаме установено партньорство с немалък брой фирми на различно ниво-от участие в националните ни кампании до редовни дарения с точно уговорени срокове,стоки и направления. Използваме случая да поздравим всичките ни партньори, някои от тях вече и близки приятели и съмишленици с наближаващите Великденски празници и да им пожелаем здраве и щастие!

     

А сега искаме да разкажем за едно много оригинално осъществено дарение от частно лице и да благодарим за честта, че бяхме включени в неговата окончателна реализация. Става дума за младо момиче, Пламена Мишева от София, чието семейство, а и тя самата се занимава с производство на дрехи. Пламена имала огромно желание да помогне на деца в социално заведение и за целта около месец и половина продавала "онлайн" изцяло с благотворителна цел запазената си марка-качествени памучни тениски, украсени с чудесни, оригинални мотиви, рисувани от самата нея. Успяла да събере солидна сума, тя се обърна към нас за съвет накъде да насочим и в какво да обърнем сумата, за да се помогне на много нуждаещи се и да не се похаби за излишни неща. Изключително зряло решение, защото ние разполагаме с точна и актуална информация, а много хора са ни споделяли с колко административни пречки са се сблъсквали в желанието си да дарят сами и колко често средствата им не са използвани по най-удачния начин. Ние имахме готово решение, защото тъкмо бяхме закупили одеяла за два центъра от семеен тип и едно защитено жилище "Зора", "Дъга", "Вяра, Надежда и Любов" в гр. Видин, в които са настанени деца и младежи с леки, средни и тежки увреждания. Трябваше спешно да се подмени и цялото им спално бельо. Пламена с радост дари сумата от 1148 лв. и всичко беше доставено максимално бързо. Разказваме този случай подробно не защото е единствен, а защото е чудесен пример за приложението на думата ЗАЕДНО. Всеки помага с каквото може, съветваме се, насочваме се, даваме си идеи, заразяваме се с вяра, енергия и оптимизъм. Далеч сме от мисълта, че всеки има възможност да дари голяма сума като Пламена, тя посрами дори големи фирми, но морето се състои от огромен брой капки, нали? А каква радост е за нас, че в днешното "свръхматериално" време млад човек не мисли само за партита, тоалети, екзотични дестинации (пожелаваме ѝ по много от всичко!), а за ощетените от съдбата. За тези като Пламена ще създадем най-прекрасния сертификат?, на който ще пише "Носители на Надежда"!
Разпределение на дарението от Хенкел България ЕООД

     дата: 31.10.2018
     


Нови помощи за семейства с деца, намиращи се на ръба на оцеляването

     дата: 09.04.2018
     

Тази новина едновременно ни радва, но и безкрайно повече ни натъжава. Радва ни, защото можем да помогнем, но ни натъжава, защото част от толкова малкото български деца в 21-ви век и в Европа се отглеждат в нищета и мизерия! Нашата организация от 2004 г. насам заедно с все по-мащабната помощ за социалните домове се грижи според възможностите си и за определен брой семейства с деца, които са на ръба на оцеляването. Далеч не става въпрос само за самотни майки, има предостатъчно на брой изоставени майки и бащи, разведени, вдовици/вдовци, по двама родители с трайна инвалидност, кръгли сираци, отглеждани от роднини или близки. И за различни периоди по възможно най-уважителните причини тези хора не могат да работят и са оставени сами на себе си-без държава, без общество, почти без благотворителни организации, които да окажат финансова и специализирана подкрепа. Някой знае ли колко са?? Колко души си дават сметка, че те отглеждат част от нашето бъдеще???

     

И така, успяхме да осигурим ежемесечна помощ за още две млади майки. Първата е от Пазарджик, преди две години мъжът ѝ изоставя нея и сина си (в момента на пет) и не поддържа никакъв контакт с тях. Детето страда от тежка астма, алергичен дерматит, ринит и слънчева алергия. На настоящия етап майката не може да работи, тъй като то постоянно боледува. Средства се осигуряват само от бабата, която при сериозно сърдечно заболяване е принудена да работи на смени. Втората майка е съвсем млада и има бебе на 7 месеца. Тя самата е преминала през немалък бройсоциални институции, на практика никога не е имала семейство и за краткия си живот е познала много мъка. Засега се справя чудесно с отглеждането на детето и поддържането на домакинството и се надяваме да не губи кураж и воля.

     

Много сме щастливи, че благодарение на всеотдайни дарители можем да подпомогнем и по друг начин семействата в най-тежко положение. Осигурихме необходимото, за да се облекчи в немалка степен състоянието на петгодишното момченце от Пазарджик, осигурихме куп допълнителни изследвания, а скоро, надяваме се и възможност за по-адекватно лечение. И закупихме за майка и двете ѝ прекрасни момченца, (на 4 и на 1 год.) които са принудени да живеят почти в средновековни условия, хладилник, готварска печка и пералня.
Стартира националната кампания"Левче за наука"

     дата: 01.02.2018
     

Избрани са първите двама абитуриенти, (символично момиче и момче) които ще се възползват от средствата на постепенно набиращата скорост безсрочна национална кампания "Левче за наука". Тя има за цел да осигури на вече завършващите средното си образование и напускащи закрилата на социалните домове или центрове за настаняване младежи допълнително образование или умения, благодарение на които те да могат по-бързо и лесно да си намерят работа. Последното е от фатално значение за тях, тъй като зад гърба си нямат семейства, а и никаква държавна закрила. Като изключим отделни дарения, получени вследствие на изрични молби от страна на ръководствата на домовете, последователно в тази изключително важна за младите хора насока работят известната в цяла Европа фондация "Тавита" и младите ентусиасти от сдружение "Подари книга". Ние ще присъединим нашите усилия към техните и както винаги ще работим в националем мащаб. След обстойно проучване констатирахме, че най-голяма практическа стойност са шофьорските курсове, курсовете за овладяване на определена професия (готварство, сервитьорство, фризьорство, масаж, маникюр, сладкарство), а също и езиковите курсове и тези по правопис и правоговор, особено важни и за успешното полагане на матурите. Двамата абитуриенти са съответно от преходното жилище към ДДЛРГ "Асен Златаров", гр. Враца и КСУДС, гр. Роман. За момчето е осигурен шофьорски курс, а за момичето курс по масаж, тъй като според ръководство и възпитатели тя има подчертана дарба в тази насока и да прави лечебни масажи е нейната мечта.
Първа съвместна инициатива с благотворителна организация, която върши наистина добра работа

     дата: 05.12.2017
     

Тази година за първи път осъществихме съвместна акция с друга благотворителна организация, а именно фондация "Светлина за живот". Неголям брой специалисти самоотвержено се грижат за 60 семейства с деца, като единият или и двамата родители саа с трайна инвалидност, често неподвижни. Сами можете да си представите какво е и материалното им положение. За децата осигурихме пълни хигиенни комплекти, а за повечето родители топли зимни пантофи от Runners. Ще продължим съвместната си работа с фондация "Светлина за живот", защото хората, за които полагат трогателни грижи, са част от за жалост огромната група семейства на ръба на оцеляването.
Приветстваме началото на сътрудничеството с "Хенкел България" ЕООД!

     дата: 05.07.2017
     

Безкрайно сме щастливи да приветстваме "идването" при нас и началото на сътрудничеството с Хенкел България ЕООД, дъщерно дружество за нашата страна на европейския и световен гигант Хенкел АД. Естествено още първото дарение на Хенкел се превърна в почти национална кампания - 38 социални домове и центрове за настаняване на деца с и без увреждания получиха несравнимите таблртки за съдомиялни машини Somat Gold и то в количества, които да задоволят нуждите им за поне 7-8 месеца напред.

     

Като отклик на "Причка за чисти деца" Хенкел подготвя и дарение с някои от най-добрите си продукти за пет социални дома и центрове за настаняване.
"Национално турне" от благотворителни партита за децата от различни социални домове!

     дата: 05.04.2017
     

През 2016 г. сем. Светла и Атанас Христови, които организират професионално партита по различни поводи, осъществиха първото си благотворително парти за децата от социалния комплекс в гр. Роман. За 2017 г. тези всеотдайни хора предвиждат нещо като "национално турне", очаквано с огромна радост и нетърпение от децата и юношите. Началото на благотворителните партита беше поставено във Велико Търново на светлия празник Благовещение, а следващите са предвидени за Стара Загора (2 събития), Плевенска област, гр. Попово, обл. Търговище, с. Разлив, Софийска област и отново гр. Роман.
Помощ за нови семейства

     дата: 01.02.2017
     

От 2004 г. насам фондация "Надежда 2001-98" подпомага ежемесечно, а при извънредни обстоятелства и еднократно различен брой семейства с деца на ръба на оцеляването. Миналата година стартира безсрочната кампания "Всяко дете заслужава празник, нали?", в рамките на която се планират много акции за набиране на средства за тези семейства. С радост съобщаваме, че след обстойни проверки и контакти с местните Центрове за обществена подкрепа поехме грижата за нови две семейства, съответно от Велинград и с. Мала Желязна, общ. Тетевен. В единия случай майката има 100%-ва инвалидност и синът ѝ, още ненавършил 15, ходи на училище и до голяма степен сам се грижи за домакинството и майка си. Другото семейство се състои от майка и двете ѝ  деца, съответно на 7 и 13 г. Нямат никаква помощ от роднини и близки, майката полага огромни усилия да осигури най-необходимото за децата си.
Театър "Сълза и смях" в подкрепа на кампания "Всяко дете заслужава празник, нали?"

     дата: 29.11.2016
     

През декември театър "Сълза и Смях" стартира благотворителна инициатива, насочена към деца от семейства в неравностойно положение. Инициативата е в сътрудничество с фондация "Надежда 2001-98" и е под надслов "Всяко дете заслужава празник, нали?". 

     

Първият благотворителен спектакъл е "Великият инквизитор" и ще се играе на 16.12. от 19:00 ч. на Камерната сцена на театъра. Входът е свободен, а във фоайето на сцената публиката ще може да се запознае с историите на семействата, които искаме да подпомогнем, и всеки ще прецени дали и колко пари да остави за каузата.

     

Следете програмата на театъра, за да се информирате и за следващите ни благотворителни спектакли.

     

Очакваме ви!
"Паричка за чисти деца"

     дата: 24.06.2016
     

Защо обявяваме „Паричка за чисти деца“ на Еньовден ли? Защото водата и слънцето на този ден са вълшебни!

     

Скъпи приятели,

     

Хайде да пръснем малко вълшебство върху противно сивите ни дни, ту прекалено студени, ту прекалено горещи. Те сигурно и преди време са си били такива, щом хората са впрегнали цялото си въображение и са се заредили столетие след столетие едни прекрасни картини и обичаи-при нас на юг самодиви се къпят при изгрев във вирове и под водопади, билки се берат с капките роса върху тях и се минава под сплетени венци за здраве. А малко по на север пак по време на лятното равноденствие седем специални цветя показват стремеж към физическа и духовна чистота, към красота и романтика.

     

А сега да поговорим за най-хубавото нещо на света-нашите деца. За съжаление както знаете наша постоянна тема са изоставените или живеещи много под границата на бедността деца, но докато има такива деца, ние смятаме, че точно така трябва да бъде. И да не се ограничаваме само с говорене естествено.

     

И така след миналогодишното „Левче за обувки“ (в началото на следващия месец започва финалният етап на втората част за децата с увреждания, но за това следва специално съобщение) искаме да организираме поредната благотворителна кампания, която да достигне до всички социални заведения за деца в страната. Проведохме достатъчно разговори с ръководствата и хората, които са най-близо до битовите проблеми на децата. Всички бяха единодушни, че изпитват остър и хроничен недостиг на хигиенно-санитарни материали и качествена храна.

     

И така нашата „Паричка за чисти деца“, както показва и името ѝ, има за цел да набере средства за закупуване на достатъчно количество хигиенно-санитарни материали за всички домове в страната. Какво точно включва понятието „хигиенно-санитарни материали“? На първо място всички средства за почистване на сградите и помещенията (Веро, белина, средства за почистване на подови настилки, фаянс, стъкла, кухненска посуда и др.), всички средства за поддържане на личната хигиена на децата (сапуни, шампоани, гелове, пасти и четки за зъби), дамски превръзки, памперси (особено при наличие на болни деца), тоалетна хартия и подобни. Докато „Левче за обувки“ беше осъществена изцяло чрез кутии за благотворителност и малък брой дарения от юридически и частни лица, при „Паричка за чисти деца“ предвиждаме много по-голяма раздвиженост. Разбира се кутиите за благотворителност вече пътуват по предназначение-първите имена във „визитната картичка“ на „Паричка за чисти деца“ са веригите Техномаркет и Mr Bricolage с цялата си магазинна мрежа в страната и известните на всяка полагаща грижи за себе си жена салони за красота „Венера“, както и определен брой отделни търговски обекти. Всички горепосочени са участници и в първата ни кампания. Благодарим сърдечно, скъпи приятели!

     

Разбира се, броят на участниците с кутии за благотворителност ще се увеличава стъпаловидно и ние ще Ви уведомяваме за всички тях.

     

Но едновременно с това сме в преговори с известен производител на хранителни стоки, за да се определят изделия за масова консумация, при продажбата на които да се отделя „паричка“ за децата.

     

Същото се и отнася и за производители на най-различни хигиенно-санитарни материали, които освен материални дарения биха желали да отделят суми от продажбата на нови изделия, като същевременно ги рекламират по този благороден начин. За всички постигнати договорености ще Ви уведомяваме своевременно.

     

Освен това имаме вече няколко предложения от фирми и сдружения с нестопанска цел, в които самите служители желаят да направят дарения според възможностите си и да подпомогнат кампанията като цяло или избрани от тях самите социални заведения за деца. Сами разбирате какъв сериозен ефект би се получил особено при фирми с по-голям брой служители.

     

Естествено дарения могат да се изпращат винаги по банков път, не забравяйте и нашата „виртуална кутия за дарения“, която беше създадена за „Левче за…“, но работи за всяка нова инициатива.

     

Така, че,скъпи приятели, сигурни сме, че ще намирате нашата усмихната „Паричка за чисти деца“ на много места из България, но има и толкова други начини, по които при добро желание бихте могли да реагирате.

     

И накрая-знаем, че много от Вас мислят в момента няма ли в тази страна богати хора и компании, които светкавично биха могли да решат подобни проблеми. На нас ли го казвате???

     

Някой ден със сигурност ще разкажем за реакциите им или по-скоро за липсата на такива. Но според нас през това време ние не бива да стоим със скръстени ръце. Да, ние всички нямаме кой знане какви възможности, но сме много и в това е силата ни.

     

И така, да плиснем едно менче вода пред нашата прохождаща „Паричка“!

     

Нали не забравяме, че водата на Еньовден е вълшебна?
Всяко дете заслужава празник, нали?

     дата: 09.06.2016
     

Всяко дете заслужава празник, нали?

     

В България има между 3000 и 4000 изоставени деца, напълно здрави или с умствени и физически увреждания. За никого не е тайна, че държавната издръжка за социалните домове и центровете за настаняване не е достатъчна, децата често изпитват недостиг на стоки от първа необходимост. И все пак те имат покрив над главата си, подпомагани са от благотворителни организации и от дарения на юридически и физически лица.

     

А сега молим за Внимание! В страната особено през последните десетина години ( това са наши наблююдения от дългата ни практика) тревожно нараства броят на семействата с един родител (самотни майки, вдовици/вдовци, разведени), семейства с двама трайно инвалидизирани родители или кръгли сираци, отглеждани от роднини и близки.

     

И което е най-важното-става дума за хора, които временно не могат да работят, които за определен период са принудени да отглеждат децата си съвсем сами и които за някакъв отрязък от време живеят само със социална пенсия (м/у 120 и 160 лв.) и детски надбавки (37 лв.)!

     

Ако съществуваше удачна държавна политика, тези семейства в най-тежките периоди щяха да получават ежемесечни помощи. Нашата организация от години подпомага по този начин определен брой семейства, но средствата ни са ограничени и достигат до много малко хора. Тъй като считаме , че основна задача на организации като нашата е да набират по всякакви възможни начини средства за тези семейства, се обърнахме за втори път към фондацията на г-н Владислав Драмалиев „Битхоуп“, която изключително успешно участва в кампанията „Левче за обувки“.

     

Целта на съвместната ни инициатива, чрез която се набират средства у нас и в чужбина (вж. Подробното известие на сайта на фондация „Битхоуп“) е да се наберат суми, които да бъдат разпределени по равно между семейства като гореописаните по повод на национални международни, религиозни (напр. Коледа и Великден) или лични (напр. рождени дни) празници.

     

Обявената инициатива беше обявена в Деня на детето, 1-ви юни и ще продължи най-малко до Нова година.

     

Още веднъж казваме, че подробна информация можете да намерите и на сайта на фондация „Битхоуп“: https://bithope.org/bg/campaign/kampanija-vsqko-dete-zasluzhava-praznik-nali

     

Средства се набират по всяко време и по сметкатана фондация "Надежда 2001-98:

     

ФОНДАЦИЯ „НАДЕЖДА 2001− 98”

ПроКредит Банк АД, гр. София, кл. Тодор Александров

Сметка в лева:

     

IBAN: BG32 PRCB 9230 1046 5460 10

     

BIC: PRCB BGSF

     

Моля в “Основание за плащане” отбележете какво желаете да подкрепитеФонда за деца в неравностойно положение, отглеждани в семейна среда

     

Защото всяко дете заслужава празник, нали?
Честито Благовещение! Искаме да споделим радост и тревоги с Вас.

     дата: 25.03.2016
     

     Скъпи приятели,

     

     По повод на един  от нашите най-светли празници Ви пожелаваме здраве и много „благи“ вести във всички аспекти  на живота Ви!

     

     Тези, които следят страницата ни, знаят, а новите читатели и надяваме се съмишленици, ще разберат, че винаги споделяме всичко свършено, текущите акциии това, което подготвяме.

     

     Най-напред искаме за пореден път да благодарим на KFC-България (или официално „Самекс“ ООД), че в навечерието на празника дари щедри количества от основните си храни на двата социалнидома в гр. Роман с общо 85 деца и юноши от които 30 с леки увреждания.

     

     От както в началото на миналата година започна сътрудничеството ни с KFC , те нито веднъж не са отказали помощ за децата!

     

     С наблжаването на Великден смятаме да се обърнем и към ред други заведения за бързо хранене и ресторанти, които по схемата на KFC да отделят качествена храна за изоставените деца.Дано проявят същата съпричастност и разбиране!

     

    А сега се връщаме към финалния етап на втората част на „Левче за обувки“, посветена на децата с увреждания. Мислехме да започнем с благодарностите, но най-напред бързаме да споделим тревогите си. Още в началото на втората част на кампанията си дадохме сметка, че използвахме големи ресурси, за га бъдат обути децата и юношите без увреждания в цялата страна, участваха над 160 вериги и отделни търговски обекти в София и страната. Затова още през декември се обърнахме към юридически и частни лица с цел да подпомогнат кампанията, но отклика за жалост беше слаб (още веднъж благодарим на тези, които се отзоваха). В момента тече инкасирането на наличните кутии и досегашните резултати като цяло не ни успокояват напълно. Още повече, че има 12 Центове за настаняване от семеен тип на територията на Пловдив и Стара Загора, които изобщо не сме обхванали, защото преценихме, че не трябва да даваме обещание без покритие на този етап.  Става дума за около 130 деца и юноши, а тези на които се надяваме да осигурим обувки, са 910 от цялата страна.

     

     ОТНОВО ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ДАРЕНИЕ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ!

     

     ТЕЗИ ДЕЦА НЕ СА ВТОРА УПОТРЕБА, ТЕ ПОЛАГАТ НЕИМОВЕРНИ УСИЛИЯ, ЗА ДА СЕ ВПИШАТ В ОБЩЕСТВОТО НИ И ЗАСЛУЖАВАТ БЕЗКРАЙНО УВАЖЕНИЕ И ЦЯЛАТА НИ ПОМОЩ!

     

     Сега да продължим с нещо по радостно като споменем нашите „отличници“. Не ни разбирайте погрешно-всеки собственик и колектив на търговска верига или отделен обект, който участва в кампаниите ни, е наш съмишленик и ние изпитваме към всички тези хора огромно уважение и благодарност. Дали в една кутия в крайна сметка ще има 70 или 700 лв. (имаме кутии и от двата вида), това никой не може да предвиди.

     

     Просто искаме да споменем едно от най-обичните от столичани места, книжарница „Гринуич“ и изумителната „способност“ на това място да излъчва духовност, а колективът му да участва в благотворителните акции с фантастични резултати!

     

     Не веднъж сме изказвали благодарност и на ръководството и отделните колективи на Хипер маркети „Mr Bricolage“ , които ни подкрепят повече от година.

     

     Огромна радост ни доставиха и чудесните младежи от обичаните от всички ни заведения „Слънце и луна“, които се надпреварваха кой ще набере по-големи суми, а на финала ще участват и като доброволци при доставката на обувките.

     

    Изказваме специална благодарност на пекарни „Бланжри Де Франс“, строителен хипермаркет „МалМук Хоум“-Перник, книжарница „Бард“, заведение за хранене „ФРУТЕРИЯ“, кафе „Алекстранс“ и фирми „Бъг“ ЕООД (активни участници и при изготвяне на всички материали за кампаниите) и „А Дейта про“ ООД. Всички останали ще споменем следващия път.

     

     А сега завършваме с изключително успешното участие на фондация „Битхоуп“ и огромната съпричастност на нейния създател и ръководител г-н Владислав Драмалиев. Това са първите виртуално набрани средства за наша кампания!

     

     А Вие сигурно искате да разберете повече за наименованието Битхоуп и едноименното общество? Това е ново понятие далеч не само за България, така че ето къде е интересуващата Ви информация:

     

https://bithope.org/bg

     

     И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ. ТАЗИ ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА ОЩЕ НЕ Е СТИГНАЛА ДО УСПЕШНИЯ СИ ФИНАЛ…

     

 

     

 
Фондация "Битхоуп" и фондация "Надежда 2001-98" с резултати от първата електронна кутия на кампания "Левче за обувки"

     дата: 14.03.2016
     

Щастливи сме да Ви съобщим за резултатите от първата електронна кутия на кампания „Левче за обувки“, осъществена благодарение на фондация „Битхоуп“. Благодарим за изключителната съпричастност  към нашата кауза на фондация „Битхоуп“ и предоставените 100 % от набраните средства за кампанията!

     

Информация за набраните средства можете да проследите на сайта на фондация "Битхоуп" на следния линк: https://bithope.org/bg/news/nashata-prva-uspeshna-kampanija
Кой кой е във втората фаза на „Левче за обувки“

     дата: 24.12.2015
     

Здравейте, скъпи приятели!

     

Кампанията „Левче за обувки“, чиято цел е чрез поставянето на кутии за благотворителност на максимален брой места да се наберат средства за закупуване на нови обувки за децата, отглеждани в социални институции, започна още в началото на 2015 год. (30.01.2015 г.)

     

Първата ѝ част след участието на над 160 търговски и нетърговски обекти (от най-големите вериги за хранителни  стоки до уважавани театри и обекти на развлекателната индустрия) и изключителното партньорство на фирма Runners завърши извънредно успешно на 17.09.2015 г. като за началото на учебната година 1468 деца и юноши от 3 до 19 годишна възраст от 66 социални дома (цифрата обхваща домовете от цялата страна без софийските, чието материално положение е по-добро) получиха здрави и с чудесен дизайн спортни обувки.

     

След това започна да набира сила втората фаза на кампанията, посветена на децата с увреждания от социални институции, които не са лежащо болни и също се нуждаят от нови и здрави обувки.

     

Преди с огромна благодарност и признателност да изредим участниците във втората част,  искаме да откроим две чудесни тенденции-голяма част от компаниите, едноличните търговци или организациите с нестопанска цел пожелаха категорично да продължат участието си във втората част. Пример за това са хипермаркетите на Mr. Bricolage в цялата страна, които са с нас през цялата година, а магазините  на Техномаркет напр. в момента са ангажирани с друга благотворителна кампания, но догодина ще бъдат отново сред първите участници в следващото „Левче за…“.

     

Не се съмнявайте, скъпи приятели, че ще има още много пъти „Левче за…“, като най-голямата ни радост ще бъде заедно да обсъждаме най-спешните проблеми за чието решаване да помагат кампаниите.

     

Другата тенденция е все по-масовото участие не само на „обичайните заподозрени“, т.е. най-големите вериги, които обикновено са клонове на международни компании и традиционно се включват в подобни инициативи и на български собственици на един или повече обекти, някои от които знаеха за кампанията и сами пожелаха да се включат в нея. Това е огромна радост за нас, защото винаги сме твърдяли, че българина не е станал безразличен без капка милосърдие или нежелание за взимопомощ.

     

Не, просто през годините, ние твърде много бяхме лъгани от ловки и не толкова ловки мошеници и трябва отново да се научим да вярваме в каузи и в хора, които желаят да работят за тях. Дано има и достойни каузи и хора, които застават зад тях с работа и реални резултати.

     

А ето ги и тях, „старите“ и „нови“ участници във втората част на „Левче за обувки“:

     

- Мосю Бриколаж – със своите хипермаркети в София, Пловдив и Варна, Шоурум за дограма и щори на фирма "ВасиМа" ЕООД - гр. Плевен, жк. Строгозия № 81, Бутик „За Вашето Бебе от А до Я“ (ж.к. Люлин 5, бул. „Панчо Владигеров“ бл. 549), книжарница БАРД – ул. „Граф Игнатиев“ № 15, Книжен Център Гринуич – бул.“Витоша“ № 37, заведение за бързо хранене FAST FOOD (бул. Скобелев – срещу Пирогов), копирен център Плот.БГ - площад "Велчова Завера" № 5,  фризьорски салон „Д-ефект“ ООД – ул. „Дамян Груев“ № 15, цветарски магазин „Слвия Фреш Флауърс“ – ул. „Г.С.Раковски“ 180, Дом на киното – ул. „Екзарх Йосиф“ № 37, магазин за цветя „Елфите Флора дизайн“ – ул. „Лъчезар Станчев“ № 5, „Фрутерия“ ООД – ул. „Николай Хайтов“ № 2, Театър „Сълза и смях“, „Театър „Възраждане“, кафе „Алекстранс“-ул. „Ф.Ж.Кюри“ № 20, магазин „Топ Фрутс“ на Централна агенция за недвижими имоти ЕООД на ул. „Милин камък“ № 45, магазин за цветя  „Топ Флауърс“ – ул. „Свети Наум“ № 29, бар Switch, на „Фристайлърс“ ООД, бул. „Витоша“ № 2, плод и зеленчук на „КН Фрут“ ЕООД, ул. Казбек № 61, магазин БИОВАРИАНТ на „Гео Тул“  ЕООД - ул. „Делян Белишки“ 60, пекарна The Art of love – ул. Христо Смирненски № 48, заведение за бързо хранене „Дъга 21“ ЕООД, кв. Казичене, ул. Мито Войнишки 51, магазин за храна Фелини китчън на „Марая 21“ ООД, ул. Лайош Кошут № 55, закусвалня на „Марая 21 ООД, ул. „Казбек“59; заведение за бързо хранене Марая 21 - ул. Балша 7, пекарни Слънце Луна с всички свои обекти в гр. София, верига магазини „Мал Мук Хоум“ гр. Перник, верига магазини Pain the Parisна „Буланжри де Франс“ ЕООД; верига магазини PCSTORE; верига ателиета за химическо чистене ЛИМАКС-М ООД, Кафе Аперитив ул. Аксаков 10А, Клубен център ДИМИС – ул. „Българска морава“, Зона Б-5.

     

И отново с огромна благодарност и топлота искаме да споменем имената на първите физически лица, изпратили по-сериозни суми (разбира се всяко набрано левче е от значение!) на банковата ни сметка:

     

Антония Христова – за кампания „Левче за обувки“

     

ПетърБожанов Божилов – за кампания „Левче за обувки“

     

Николай Митанкин – за Фонда за деца в неравностойно положение, отглеждани в семейна среда

     

Кремена Дюлгерова – за Фонда за деца в неравностойно положение, отглеждани в семейна среда

     

Още веднъж горещо благодарим за доверието, скъпи приятели!

     

И не забравяйте, че ако желаете свидетелства за даренията си, само трябва да се свържете с нас, за да ни съобщите данните си.

     

И на края последните дарения за Иван Стефанов от Пловдив, вдовец с 3 малки деца, чиято съпруга беше прегазена на пршеходна пътека. Цяла година набирахме средства за семейството му и цитирахме имената на всеки дарител. В началото на следващата година ще съобщим цялата набрана сума

     

-сем. Виолета и Румен Теофилови-30 лв.

     

-Кирил Донев Дончев-10 лв.

     

Скъпи наши приятели, приемете цялата ни обич и признателност! Бъдете здрави, бъдете щастливи, бъдете благословени! И дано винаги, когато се нуждаете от това, към Вас се протягат достатъчно приятелски ръце!

     

Желаем Ви Светли Рождествени и весели Новогодишни празници!
"Левче за обувки" КОД ЧЕРВЕНО: БОЛНИ ДЕЦА

     дата: 30.11.2015
     

Скъпи приятели,

     

както знаете кампанията "Левче за обувки" продължава със своя втори етап КОД ЧЕРВЕНО: БОЛНИ ДЕЦА. Представяме ви новата визия на кутиите, които можете да намерите в редица търговски обекти. Изразяваме огромната си признателност на голям брой фирми, които остават с нас и за втория етап т.е. на практика работим заедно през цялата година, както и на многото нови участници, които се превръщат в част от кампанията. В най-скоро време ще обявим имената на всички фирми и търговски обекти.

     

Желаем на всички тях здраве и всестранни успехи!
Тичайте със здраве деца!... А с Runners ще тичате само напред!

     дата: 15.08.2015
     

     Резултати от първия етап на благотворителната кампания "Левче за обувки" : закупени са 1468 чифта обувки Runners, които ще бъдат дарени на 65 социални институции, в които се отглеждат деца и юноши на възраст от 3 до 19 год.

     

     Скъпи приятели,

     

     В момента на първата ни голяма равносметка Ви казваме с безкрайна благодарност и признателност: "Вие направихте това!"

     

     "Вие" сте тези, които посещавайки над 160-те търговски и нетърговски вериги и обекти от най-разнообразни стопански области, културни средища и заведения на развлекателната индустрия, дарявахте своите левчета за изоставените деца на България.

     

     "Вие" сте ръководствата и служителите на всички участници (от които над 1/4 продължават да набират средства за децата), които през цялото време разясняваха целите ни, убеждаваха клиентите си да участват и самите те редовно даряваха.

     

     И...най-прекрасната за самите нас изненада, която пазехме за първия голям отчет!

     

     Когато набрахме една прилична сума и решихме да "обуем" всички домове за деца и юноши, (няколкото изключения и причините за тях ще споменем след малко) искахме на всяка цена производителите да са българска фирма, така че разпратихме съответната оферта. Каква беше радостта ни, когато водещият ни производител Runners реагира светкавично, при това не за да сключи обикновена търговска сделка и срещу съответното заплащане просто да подсигури качествени обувки за децата, а да се превърне в най-големият дарител и партньор на кампаниятя!

     

     Даренията, получени в различните (не)търговски обекти, ще бъдат публикувани изцяло, но не можем още сега да не споменем, че Runners дариха на "Левче за обувки" 14670 лв.!

     

     Впрочем фирмата не веднъж е участвала в различни благотворителни акции, а за в бъдеще планира значително да увиличи социалната си активност.

     

     На първо време е достатъчно да споменем, че от 15.09 планираме съвместна кампания, която да осигури обувки за децата от социалните домове с физическа и умствена изостаналост, които не са лежащо болни. За тази кампания и тези деца ще говорим много и подробно. Голяма част от тях при добри грижи могат да се превърнат в пълноценни граждани на нашето общество. Никой не заслужава повече шанс от тях!

     

     В този момент искаме да кажем на ръководството и колектива на Runners: "Благадарим уважаеми партньори! Огромно удоволствие е да работим с хора, които мислят и чувсват като нас! Дано скоро много представители на българския бизнес последват примера Ви!"

     

     Още няколко пояснения относно цифрите, които отчетохме в началото. Тези 65 социални институции обхващат преобладаващата част от децата и юношите на възраст от 3 до 19 год, отглеждани от държавата. Не са включени само няколко ЦНСТ-та (Центрове за настаняване от семеен тип) напр. от с. Балван, обл. В. Търново или гр. Хасково, чиито ръководства от немарливост или по други причини не ни предадоха необходимите данни за закупуване на обувките. Не са включени и домове на територията на гр. София и два от София-област, защото следствие на личен опит считаме, че разполагат с достатъчно средсва за обувки.

     

     Доставянето на обувките (и връчването им лично на децата и юношите) ще започне през септември с помощта на доброволци на фондацията и представители на фирма "Runners". Чрез показване на приемно-предавателните протоколи, обилен снимков материал от всяка социална институция и с помощта на средствата за масова информация ще Ви направим преки наблюдатели на всяка наша стъпка.

     

     А сега продължаваме. Още толкова работа ни чака....
Акция за събиране на стари, но работещи компютри или компоненти за тях, които ще бъдат дарявани на деца в неравностойно положение.

     дата: 03.06.2015
     

Скъпи приятели,

     

От днес 03.06.2015 г. стартираме акция за събиране на стари, но работещи компютри или компоненти за тях, които ще бъдат дарявани на социални домове за деца без родителска грижа и на деца отглеждани в семейна среда, но живеещи много под прага на бедността. Инициативата е изцяло на нашия приятел и съмишленик Ангел Киров.

     

Изказваме нашата голяма благодарност и Ви предоставяме неговото обръщение във facebook, в което всичко за инициативата е детайлно обяснено:

     

„Скъпи приятели, неприятели и хора, които не познавам. Моля, отделете минута за да прочетете това и споделете, ако сметнете, че си заслужава!

     

Зная, че на всеки един от вас, му остават стари части от компютри. Намерили сме начин, с любезното съдействие на фондация „Надежда 2001-98“ да ги сглобяваме, инсталираме и да ги предоставяме на домове за сираци и деца отглеждани в семейна среда, но живеещи много под прага на бедността, на които сигурно ще бъдат много по-полезни отколкото да стоят във вашите килери, мазета и складове. За целта събираме всякакви изостанали ви части от компютри, които да можем да използваме. Моля, който може да ми предостави такива части да се свърже с мен на e-mail: apk@abv.bg или да се свърже с фондацията на контактите изложени в сайта. Моля придържайте се към следните изисквания:

     

Процесори : минимум Pentium D, за предпочитане и по-нови

     

Памет: поне DDR (не събираме SDRAM и по-стари).

     

Дъно: най-общо за процесори Pentium D и по-нови.

     

Video: най-общо AGP или PCI-e карти – колкото по-яки са, толкова. малчуганите ще са по доволни от игрите, които ще играят.

     

HDD: поне 80 GB, задължително SATA.

     

Кутии и захранвания – в добро състояние.

     

Монитори – всякакви LCD.

     

Лаптопи: долу-горе от същият клас и вид.

     

Може и без HDD или с развалени.

     

Все някой ще даде 2.5 инчов диск да го използваме

     

Знам, че всеки от нас си подменя техниката у дома или в офиса. Остават му части или цели компютри, които събират прах по ъглите. Нека да използваме тези стари и ненужни на нас компютърни части за да направим поне малко живота на тези деца по-щастлив и да ги подготвим по-добре за времето когато ще си търсят работа.

     

Отчет на получените неща, сглобените компютри и къде са предоставени ще публикувам на страницата на фондацията.“

     

 
Ново, ново, ново за кампанията "Левче за обувки"

     дата: 18.03.2015
     

      Ново, ново, ново за кампанията "Левче за обувки"

     

      Скъпи приятели,

     

Новото и най-хубавото относно кампанията "Левче за обувки" е, че благодарение на Вашето активно участие и изключителната любезност на търговски вериги, отделни магазини, фирми и частни лица тя няма да приключи в края на март, а на няколко етапа (изключваме двата "ваканционни" месеца юли и август) ще продължи почти до края на годината. Основната идея винаги е била да се закупят обувки за деца не само от 2-3 дома, а от възможно най-много. Когато сме се захванали с нещо, да го правим както трябва!

     

     Най-накрая искаме да благодарим на чудесния колектив и ръководство на търговска верига Penny Market, която с всичките си 49 хипермаркета по цялата страна ще продължи участието си до някой от последните дни на април! Ако съдим по междинните резултати от насъбрани средства, веригата се радва и на Вашите изключителни предпочитания. Благодарим!

     

      Следващите участници (сигурни сме, че някои от тях ще бъдат приятна изненада за Вас) ще се включат в кампанията по различно време и ние всеки път ще Ви запознаваме с тях и местата, на които можете да участвате в "Левче за обувки"

     

     Сега искаме да Ви представим три от най-представителните магазини на цветарска верига "Цветна хармония", които стартират участието си на 16.03.2015 г. Ето техните адреси: ул. „Скопие“ 1 в Кауфланд, Бутик „Цветна хармония“ на „Цариградско шосе“ 115, в The Mall, етаж -2 и в ж.к. Младост - 3, бл.304 и дано, поднасяйки цвете на любимите си хора, поглеждате към кутиите за дарения за изоставените деца.

     

     До скоро, приятели.
Честита Баба Марта и поклон пред Националния ни празник, скъпи приятели!

     дата: 04.03.2015
     

      Честита Баба Марта и поклон пред Националния ни празник, скъпи приятели!

     

      От все сърце желаем на Вас и най-обичните Ви хора здраве, румени и бели страни, топли сърца и енергични умове!

     

      Колкото и да е трудно, приятели, не бива да се отчайваме и предаваме! Ето Ви два прекрасни повода-от една страна нашите мартеници, идващи от древни времена, съчетали два цвята-червения като символ на кръвта и силата на живота и белия-символ на вечния стремеж към духовно съвършенство. А що се отнася до 3-ти март, той е избран да ни напомня най-важното нещо-след пет века чуждо робство (не присъствие, заселване, гостуване и подобни безумни наименования) името България продължава да съществува и наш дълг е да го опазим и до го предадем достойно на децата и внуците си.

     

      Сега ни позволете да се върнем към нашето битие и да благодарим от сърце и душа на всички Вас, които вземате или ще вземете участие в нашата благотворителна кампания "Левче за обувки"! Както беше писал някой на страницата ни: " Отново сами трябва да си помагаме". Точно така, искрено вярваме, че в нашето общество има едно мнозинство от хора, които работят, гледат деца и родители, борят се с безброй препятствия в трудното си ежедневие и точно заради това сърцата им са отворени. Отромната ни молба към Вселената е това мнозинство да оцелее, защото в крайна сметка само то може да спаси децата ни, да облекчи страданията на болните и старините на нашите майки и бащи, да опази природата и богатствата на България. Това мнозинство сте просто Вие, скъпи приятели.

     

      Сега искаме да Ви разкажем за някои неща, които се случиха около кампанията. Определен брой вериги не можеха да учасват с кутии за благотворителност по уважителни причини (политика на фирмата, наличие на други кутии и др.). Но нима те нямат други начини да помогнат на децата от социалните домове, нима артикулите, с които търгуват, не са на практика безценни в ежедневието на тези деца?! Изказваме специалната си благодарност на KFC, които макар и ангажирани с друга кампания, изпратиха 45 кг замразено пилешко месо на децата от ДДЛРГ (Дом за деца лишени от родителски грижи) "Асен Златаров" гр. Враца и отсега нататък ще изпращат редовно месо на посочени от нас домове, а те естествено ще бъдат най-бедните и с най-много деца. Магазини "Домко"също поеха ангажимент за голямо дарение, но осъществяването му изисква време, затова за него ще пишем подробно по-нататък.

     

      !!! Много е важно да изтъкнем следното: много фирми могат да направят и еднократни дарения, състоящи се от предмети на тяхната производствена или търговска дейност. Това могат да бъдат всевъзможни стоки за бита като храни и консерви, спални комплекти и завивки, пижами, средсва за лична и на дома хигиена, учебни пособия, мебели (напр. шкафчета, столове), работещи макар и не нови компютри и още и още... Бройките естествено ще бъдат според възможностите, а и броят на децата в отделните домове е различен.!!!

     

      Искаме специално да благодарим на Веселка Музикантска и Георги Керезов, които са се занимавали с търговия с дрехи и обувки. Те дариха на малчуганите от ДДЛРГ "Детелина" гр. Плевен (един от първите домове в списъка на "Левче за обувки") 12 чифта зимни ботушки за деца на възраст от 4 до 8 г. и юношески дрехи на ДДЛРГ "Асен Златаров" гр. Враца.

     

      Друго дарение беше осъществено благодарение на стоматоложката д-р Надежда Стоименова. Децата от ДДЛРГ "Христо Райков" гр. Габрово (15 на брой) получиха образци на едни от най-добрите марки пасти и четки за зъби, както и прах за пране. Д-р Стоименова се ангажира и с бъдещи дарения като горното, за което и изказваме нашата признателност.

     

      Благодарим и на младите семейства, които донесоха над 30 чифта бебешки и детски обувчици (за деца от 6 м до 3 год) и много не съвсем нови, но чудесно запазени дрешки за същата възраст. Всички те с удоволствие бяха приети от ДМСГД (Дом за медикосоциални грижи за деца) гр. Сливен. (В случай като този не изискваме и не прилагаме приемно-предавателни протоколи, защото вещите са употребявани).

     

     Ще продължим подробно да Ви информираме за хода на кампанията "Левче за обувки", която за наша радост става все по-популярна и се разраства.
Кампания "Левче за обувки" си има клип, благодарение на БлагоТворците Румяна Михайлова и Георги Думанов! Благодарим Ви от сърце за подкрепата и труда!

     дата: 09.02.2015
     

http://youtu.be/LSelimN_MQM
БНТ 2 - Дари "Левче за обувки" за дете в беда

     дата: 02.02.2015
     

Кутиите за дарения може да откриете поставени на касите или на гише информация в магазините на следните търговски вериги:

- в град София - Кауфланд, ХИТ хипермаркети, Техномаркет, НАШ ДОМ, ДЕНСИ, магазини за детски стоки и принадлежности – „Малчугани“ (Младост 1, бул. „Андрей Сахаров“ 11, базар „Рея“ и ж.к. „Овча купел“ 1, ул. „Монтевидео“ бл.414), Бутик „За Вашето Бебе от А до Я“ (ж.к. Люлин 5, бул. „Панчо Владигеров“ бл. 549), книжарница БАРД – ул. „Граф Игнатиев“ № 15, Книжен Център Гринуич – бул.“Витоша“ № 37, магазини за козметика и дрогерии „Елитис“ – Централни хали, етаж 2 и „Би Фит“ (магазин Младост – бул. Йерусалим № 6 и магазин в ж.к. Гео Милев, ТЦ Галакси), мебелни магазини ЯВОР, заведение за бързо хранене FAST FOOD (бул. Скобелев – срещу Пирогов), копирен център Плот.БГ - площад "Велчова Завера" № 5, магазин "Игуана джинс" - жк. Люлин-кооперативен пазар.

- за цялата старана в търговските обекти на:
Пени Маркет (с всичките си 49 хипермаркета в страната!) 
Мосю Бриколаж(отново с всички свои хипермаркети в страната!)
     
Шоурум за дограма и щори на фирма "ВасиМа" ЕООД - гр. Плевен, жк. Строгозия № 81 

Споделяйте, участвайте, търсете кутиите на „Левче за обувки“!

http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofiya/dari-levche-za-obuvki-za-dete-v-beda
     

 
За надеждите ни! Интервю на Цвета Николова със Снежана Иванова в студиото на "Познати и непознати", БНР, програма Христо Ботев

     дата: 02.02.2015
     

"Познати и непознати" - предаване на БНР-програма Христо Ботев, след 15-тата минута можете да чуете интервюто на Цвета Николова със Снежана Иванова, председател на фондация "Надежда 2001-98"

http://bnr.bg/hristobotev/post/100517512
Кутиите за дарения на кампания "Левче за обувки" и търговските обекти, в които можете да ги откриете!

     дата: 30.01.2015
     

Скъпи приятели,

     

споделяйте информацията която следва с всичките си контакти!

     

Представяме Ви визията на кутиите на кампания „Левче за обувки“. Можеде да ги откриете поставени  на касите или на гише информация в магазините на следните търговски вериги,  чиито имена отново изписваме с огромна благодарност:

     

-за град София: Кауфланд, Пени Маркет (с всичките си 49 хипермаркета в страната!), ХИТ хипермаркети, Техномаркет, Мосю Бриколаж(отново с всички свои хипермаркети в страната!), НАШ ДОМ, ДЕНСИ, магазини за детски стоки и принадлежности – „Малчугани“ (Младост 1, бул. „Андрей Сахаров“ 11, базар „Рея“ и ж.к. „Овча купел“ 1, ул. „Монтевидео“ бл.414), Бутик „За Вашето Бебе от А до Я“ (ж.к. Люлин 5, бул. „Панчо Владигеров“ бл. 549), книжарница БАРД – ул. „Граф Игнатиев“ № 15, Книжен Център Гринуич – бул.“Витоша“ № 37, магазини за козметика и дрогерии „Елитис“ – Централни хали, етаж 2 и „Би Фит“ (магазин Младост – бул. Йерусалим № 6 и магазин в ж.к. Гео Милев, ТЦ Галакси), мебелни магазини ЯВОР, заведение за бързо хранене FAST FOOD (бул. Скобелев – срещу Пирогов), копирен център Плот.БГ - ж.к. Лозенец,пл. "Велчова завера" №5.

     

- за цялата страна:Пени Маркет (с всичките си 49 хипермаркета в страната!) и Мосю Бриколаж(отново с всички свои хипермаркети в страната!).

     

Участвайте, търсете кутиите на „Левче за обувки“
Радио София с интервю за кампания "Левче за обувки"

     дата: 29.01.2015
     
Радио София с интервю за кампания "Левче за обувки" -
     
 http://bnr.bg/sofia/post/100514835/kampania-sabira-sredstva-za-obuvki-na-deca-ot-domoveИнтервю с Драго Симеонов по Дарик радио за кампанията "Левче за обувки"!

     дата: 28.01.2015
     

Интервю с Драго Симеонов по Дарик радио за кампанията "Левче за обувки"! http://radio.dariknews.bg/?page=audio&id=263573
Благотворителна кампания "Левче за обувки"

     дата: 26.01.2015
     

     Скъпи приятели,

     

      На 30.01.2015 г. нашата организация слага началото на благотворителна кампания "Левче за обувки". Целта е чрез поставяне на кутии с горното лого в магазинната мрежа на едни от най-големите търговски вериги на територията на София да се наберат средства за закупуване на нови обувки за деца от социалните домове. Искаме с благодарност да отбележим, че някои от веригите по своя инициатива ще участват с всички свои хипермаркети в цялата страна!

     

      Преди да изредим участващите вериги, а повярвайте ни, в техните магазини влизаме буквално всеки ден, нека отговорим на два въпроса-защо "обувки" и защо "левче" ?

     

      Защото темата за обувките е извънредно болезнена за всички домове в страната с нищожни изключения. Ръководствата на домовете не успяват да осигурят на децата качествена храна и елементарни стоки за бита като прах за пране, шампоани, тетрадки, тоалетна хартия и др.!

     

      А децата се нуждаят от обувки, за да ходят на училище, от кецове и гуменки, за да спортуват, от чехли и джапанки, за времето си вътре в дома. Защо "левче"? Защото за това "левче" молим всички Вас, защото нито искаме, нито имаме право да товарим семейния Ви бюджет с големи суми. Молим само за едно-участвайте!, ключовите фрази са "много на брой съпричастни хора", "обединени съпричастни хора" и "няма малка и голяма помощ, всяка помощ за дете, стар или болен човек е голяма"!

     

      Ето търговските вериги, които приеха да участват в "Левче за обувки". Изписваме имената им с огромна благодарност: Kaufland, Penny Market (с всичките си 49 хипермаркета в страната!),  хипермаркети Hit, Техномаркет, Mr Bricolage (отново с всички свои хипермаркети в страната!), Наш дом, Денси, магазини за детски стоки и принадлежности - "Малчугани", "За Вашето бебе от А до Я", книжарница Бард, магазини за козметика и дрогерии "Елитис" и "Бифит", очакваме решението на още няколко магазина.

     

      ! В най-скоро време ще Ви покажем кутиите за дарения и ще посочим всички участващи магазини с конкретните им адреси!

     

      Освен това по време на подготовката на кампанията се оформи второ "направление" на дарителска дейност от не по-малко уважавани вериги, за които с радост ще ви разкажем...
Нека Ви разкажем за нашето усмихнато Коледно Чудо... Честито Рождество Христово, скъпи приятели!

     дата: 24.12.2014
     

Навярно много от Вас знаят, че Христос не е роден (най-малкото няма доказателства) на 25.12, просто църквата в един момент избира тази дата, за да празнуват всички християни по земята в един и същи ден.Но през изминалите столетия Вярата на хората придава на тази дата огромната и сила и святост.

     

Да, на Коледа стават чудеса, защото Вярата прави чудеса! Затова освен здраве на Вас и обичните Ви хора искаме да Ви пожелаем и Вяра - Вяра в Доброто край Вас и в самите Вас. Нека не звучи наивно, знаем добре къде живеем и какво ни се случва.Не забравяме нито за миг удавилите се в придошлите води или тези, които оцеляха, но си отиде трудът и смисълът на целият им живот, не забравяме загиналите за миг в онази черна мина или жертвите на войната по пътищата (за осиротялото семейство на една такава невинна жертва Ви призоваваме по -долу да се борим заедно).

     

Все пак Доброто е навсякъде около нас, трябва да вярваме в него, да го търсим (най-вече у себе си), да го отглеждаме, да възпитаваме в него. Да, трябва да отглеждаме и възпитаваме в Добро най-напред децата си и никога да не забравяме, че често пъти става обратното и те се превръщат в нашите Учители в Добро.

     

И това е другото ни пожелание-никога не спирайте децата си, когато поискат да направят Добро, тъкмо обратното, подкрепяйте ги с всички сили, бъдете заедно на страната на Доброто!

     

Заради всичко казано по -горе ще разберете защо това, което ни се случи буквално часове преди Бъдни вечер, ни направи толкова щастливи.С нас се свързаха децата от III "В" клас на Първо СОУ "П. Славейков", гр.София и техните чудесни родители.Те искаха да помогнат, при това изобщо не става дума за еднократна помощ, на други деца.Те пожелаха и получиха, както с обич го наричат "домче" т.е.социален дом за деца, на който ще станат дарители.Това е ДДЛРГ (Дом за деца лишени от родителски грижи)"Лудогорие" гр. Исперих, в който са настанени 18 деца на възраст от 7 до 17 год., към дома се числят и два ЦНСТ (Центрове за настаняване от семеен тип) съответно с 10 деца (до 10 год. възраст) и 11 деца и юноши (от 7 до 18 год.) Като начало децата и родителите им са събрали в резултат на различни инициативи 430 лв, с които за децата от онзи край със суров климат ще се закупят топли шапки и ръкавици.Нашите малчугани и родителите им имат още куп идеи за своето "домче", като същевременно ще се включат активно и в кампанията ни в помощ на Иван Стефанов и трите му деца (чети по-долу).

     

Е, сега все още ли не вярвате, че на Коледа стават чудеса? Що се отнася до нас, не си спомняме някога да сме били по-щастливи заради тези деца, които ни протегнаха с доверие ръчички и не ние тях, а те нас ще водят напред.

     

А сега относно кампанията в помощ на Иван Стефанов от Пловдив, чиято съпруга Калина беше прегазена на 3.02.т.г. на пешеходна пътека, почина след 7 месечна будна кома и той остана сам с трите им деца-Йоана на 8, Павлина на 5 и Калоян на 3 год. Иван е прекарал тежък инфаркт и получава инвалидна пенсия в размер на 130 лв., а единственият му друг доход са 120-те лв детски надбавки. Ние обявихме постоянна кампания за набиране на първо време на 1200 лв., за да изпращаме на семейството всеки месец (както правим и за други семейства в много тежко положение, но за Иван разбрахме много късно и затова не са предвидени средства за тази година) поне по 100 лв. Ще бъдем безкрайно благодарни , ако с нас се свържат физически или юридически лица, които могат всеки месец редовно да отделят конкретна сума за семейството.

     

Според обещанието си започваме да съобщаваме за всички постъпили суми и техните изпращачи:

     

- доброволци на Фондацията-100 лв.

     

- Валя Игор Завялова-50 лв.

     

- Христина Йовчева Шишкова-15 лв.

     

- Албена Иванова Кузова-20 лв.

     

- Страхил Райчев Пенков- 20 лв.

     

- Сем.Силвия и Тодор Петракиеви , сем. Анастасия и Йордан Петраакиеви и сем. Габриела и Йордан Йорданови - 90 лв.

     

Сумите се изпращат на нашата банкова сметка:

     

Фондация"Надежда 2001-98"

     

ПроКредит Банк АД,

     

гр. София, кл. Тодор Александров

     

Сметка в лева: IBAN:BG32 PRCB 9230 1046 5460 10 BIC: PRCB BGSF

     

Основание за превод: дарение за Иван Стефанов

     

Ако желаете лично да се свържете с Иван телефонният му номер е 0988/351-554 На края ми позволете една забележка. В момента за семейството на Иван и сполетялата го трагедия се говори и пише в медиите и социалните мрежи, за щастие хората проявяват съпричастност и изпращат помощи. Но после най-често ги затрупват нови събития, добри и лоши и подобни семейства обикновено остават сами. А ние сме до някои от хората , които подпомагаме и при които материалното положение по обективни причини не може да се подобри, от 10 години. По повод на настоящите и предстоящи празници Ви пожелаваме двете най-хубави неща на света-здраве и любов! И честито на всички именници!

     

 
Малко за нас и повече към Вас...

     дата: 24.10.2014
     

Скъпи приятели,

     

Не сме Ви съобщавали от известно време нищо за дейността си, но това не означава, че не подготвяме акции, които се надяваме да доведат до добри резултати. Но за това малко по-късно ...

     

Както обикновено се стараем да подпомагаме както деца, настанени в социални домове, така и деца, които също са в неравностойно положение, но биват отглеждани в семейна среда. Засега успяхме да изплащаме редовно месечните помощи/стипендии на семействата, които подпомагаме в рамките на различни срокове.

     

Изключително сме щастливи и благодарни на един млад човек, г-н Недьо Тенев, който реши да отделя ежемесечно от заплатата си определена сума, с която редовно да подпомага самотна майка и нейното дете.

     

Сигурни сме, че сте в течение, скъпи приятели, този начин за подпомагане на определена кауза е изключително разпространен по целия свят. Просто някой решава, че дадена кауза, например за спасяване, подпомагане или опазване на хора в нужда, болни хора, изчезващи животински видове, културни и исторически паметници, автентични ритуали и различни други ценности е достатъчно важна, за да отделя всеки месец някаква сума, без значение каква, за нейното реализиране. Разбира се много е важно всеки да следи редовно как се харчат парите му и в реализацията на какви проекти се включват.

     

Още веднъж изказваме сърдечната си благодарност на г-н Тенев и бихме били безкрайно щастливи, ако все повече хора имат възможност и желание да включат в ежедневието си някаква кауза с идеална цел.

     

Искаме да благодарим за още две дарения, тези на г-жа Кордова и г-н Върбан Върбанов и да разкажем за какво бяха употребени. Според желанието и на двамата сумите бяха поделени между деца, настанени в социални домове и деца, отглеждани в семейна среда.

     

Три социални дома, ДДЛРГ (Дом за деца лишени от родителски грижи) „Катя Ванчева“, с. Широка лъка, област Смолян, в който живеят 29 деца на възраст от 7 до 19 г., ДДЛРГ „Теофано Попова“, гр. Стара Загора, в който са настанени 40 момчета на възраст до 19 години и ДДМУИ (Дом за деца и младежи с умствена изостаналост) „Дъга“, с. Згалево, община Пордим с 16 деца и младежи до 25 годишна възраст получиха „доволни“ количества перилни препарати, а последният дом и крайно необходимите му мокри кърпички.

     

Що се отнася до семействата в неравностойно положение, парите подпомогнаха пътуванията до съответния окръжен град за прегледи и превръзки на възрастна жена, която от 11 години отглежда сама внука си, кръгъл сирак и за майка и дъщеря, с минимални доходи, които също трябваше да прекарат известно време в техния окръжен град заради лечение на момичето.

     

И накрая, скъпи приятели, но не по важност, искаме да се обърнем към Вас във връзка с една млада жена и двете ѝ деца. Тя се казва Анелия Стефанова Томова, адресът ѝ е: с. Красен, община Иваново, област Русе, ул. „Тодор Денков“ № 7, а телефонният номер 0877 283-482.

     

Преди няколко месеца към нас се обърна нейна приятелка от съседно село и ни разказа, че Анелия е в края на втората си бременност и отглежда съвсем сама (и без родителска помощ) и големия си син на 10 години. Той е мило, добре възпитано и зряло за възрастта си дете (имаме лични впечатления). На 1-ви септември Анелия роди здраво момченце, което нарече Мирослав, ако върнете назад написаното от нас, ще прочетете радостните ни благопожелания към майката и бебето. Помогнахме на Анелия според възможностите си (тя работеше срещу мизерно заплащане почти до края на бременността и получаваше само още детските надбавки за голямото дете). На два пъти ѝ изпратихме парична помощ, купихме на бебето пампери, бебешка козметика, играчки, събрахме дрешки. Така изчерпахме сумата, която можехме да отделим за нея. Но в момента тя е в критично състояние, защото почти два месеца след раждането на детето си все още не е получила нито ежемесечните майчински нито еднократната помощ за второ дете. Семейството се отоплява с дърва и за края на другата седмица майката е поръчала един тон, те струват 150 лв. и представляват най-неотложната нужда! Молим не ни питайте по какви законови уредби майката и двете деца тази година нямат право на енергийни помощи и как в момента съществуват само от детските надбавки на голямото дете...

     

Помислете, скъпи приятели, можете ли и искате ли да помогнете на Анелия и децата ѝ. Впечатленията ни от нея са за кротка, добра и работлива млада жена, жена, родена да бъде майка. Сигурни сме, че тя никога няма да остави децата си в дом, а защо животът ѝ се е стекъл така, не е наша работа да съдим. Животът на всеки от нас може да се реши или да се преобърне за миг. Усещаме със сигурност едно – огромната, макар и без биене на барабани и фанфари майчина обич и огромната привързаност на по-големия ѝ син, който е постоянно до нея, за да я подкрепя въпреки крехката си възраст. Думата, която изплува първа за тях е „трогателни“. Скъпи приятели, с Анелия можете да се свържете на посочения телефон и адрес. Ако някой желае да се възползва от нашия контрол (договор за изпратената сума, фактура за закупуване на дървата или нещо друго по Ваше желание), публикуваме отново нашата банкова сметка:

     

ФОНДАЦИЯ „НАДЕЖДА 2001− 98”

     

ПроКредит Банк АД, гр. София,

     

кл. Тодор Александров

     

IBAN: BG32 PRCB 9230 1046 5460 10

     

BIC: PRCB BGSF

     

Основание за плащане: за Анелия Томова

     

Колкото до нас, в събота 25.10.2014 г. ни очаква много официално събитие, каквито и ние като повечето от Вас не сме свикнали да посещаваме, така че ни стискайте палци! Важното е какъв ще бъде резултатът за немалък брой деца ..... До скоро!
Великденска благотворителна кампания на Фондация „Надежда 2001“

     дата: 08.03.2014
     

Скъпи приятели,

     

Преди 9 години започна работа благотворителната организация „Надежда 2001-98“, чиито цели са подробно описани в нашия сайт (www.nadejda2001.org). Създателите на организацията са едни от Вас, т.нар. „обикновени хора“, без чиито усилия да работите усърдно, да градите и създавате, да се грижите за семействата си и да възпитавате децата си не знаем какво би станало в България през изминалите години.

     

Дълго време си пробивахме път сами, надяваме се водени напред от Божията десница и с безценната помощ на неголям брой фирми и физически лица, които ни се довериха и без които нямаше да оцелеем. Никой от нас никога не е получавал заплата или каквито и да било средства от организацията, а всички административни разходи сме заплащали самите ние.

     

Винаги сме чакали с огромно вълнение денят, в който ще се обърнем към всички Вас за помощ и обединяване на усилията ни, но искахме да имаме какво да отчетем пред Вас, а не да се крием само зад празни призиви, към които бихте се отнесли с презрение или горчивина.

     

Избрахме този ден да бъде Великден тази година. Вероятно защото Великден е денят на Възкресението-Възкресението на Природата, Възкресението на Надеждата на пук на всичко лошо и сиво и разбира се на Вярата, която всеки от нас разбира по своему, но не се откъсва от нея, за да може да продължи напред.

     

По случай Великден искаме да организираме благотворителна кампания в полза на социални домове, центрове за настаняване от семеен тип, защитени жилища и комплекси за социални услуги, в които са настанени бебета, деца, девойки и младежи до 19 годишна възраст и за жалост не малък брой умствено и физически увредени деца, някои от които при подходящи грижи могат да се излекуват напълно, а останалите трябва да бъдат третирани като човешки същества.

     

Другите деца, на които опитваме да помагаме, живеят в семейна среда, но само с един родител, тежко болни и затова трайно инвалидизирани родители или са кръгли сираци, отглеждани от роднини. При техните доходи човек трудно си представя как те изобщо съществуват, но тези хора с всички сили се стараят децата им да са чисти, прилично облечени и обути, да получат образование, и да бъдат възпитани в основните човешки добродетели.

     

Поддържаме постоянна връзка със социалните домове (каквито и да са новите им наименования) и с достатъчно хора и семейства от другата група. Стараем се да помагме предимно на населените места и области, които са най-бедни и до които почти или изцяло не достигат никакви дарения. Например има домове, получили през последните две-три години само по едно дарение.

     

След достатъчно проведени консултации с хората, които са най-близо до тези деца, стигнахме до нашето обръщение към всички Вас: от най-голяма необходимост са перилните препарати (трудно е да се опише колко е голяма необходимостта от качествени перилни препарати!), универсалните средства за почистване на домовете(жилищата), средствата за хигиена на самите деца(често и родители) като сапуни, шампоани, пасти и четки за зъби, тоалетна хартия, памперси(нуждата от тях също е много голяма), дамски превръзки, а също така бельо, чорапи и чехли.

     

Това са нещата, с които Ви молим горещо да подпомогнете децата от горните две групи. Те ще облекчат много бюджета им и децата ще могат да получат например по-качествена храна.

     

Всеки от Вас ще може да избере сам социален дом, център за настаняване или дете/деца в неравностойно положение, но отглеждани в семейна среда, където да бъде изпратено дарението му, както и съответен документ за него.

     

Готови сме да дадем и актуална информация за най-нуждаещите се домове или да посочим семейства в тежко положение, а дарителят да осъществи сам дарението си. Ако желаещият да стане дарител не разполага с достатъчно време или по други причини, той може да дари и парични средства по сметките на фондацията като отново, ако желае, изкаже конкретните си предпочитания за какво и къде да бъдат изразходвани средствата. И в този случай дарителят ще получи отчет за последното.

     

И не на последно място, скъпи приятели. Заявяваме, че предметни или парични средства за Фондация „Надежда 2001-98“ се набират само на посочения адрес, ако е необходимо чрез уточнения на посочените телефони и по банковите сметки на организацията. Ако където и да било, на публично място или по домовете Ви дойдат хора, които се представят за наши сътрудници, това е злоупотреба с името на фондацията.

     

Важно:

     

1. Молим перилните препарати и препаратите за почистване да бъдат само прохообразни и/или кремообразни (без веро или белина), защото ще пътуват като пощенски пратки.

     

2. По време на тази благотворителна кампания не се събират никакви, включително нови дрехи.

     

По нататък ще има кампания, посветена специално на събиране на дрехи. Така че сега Ви молим да не носите никакви дрехи, защото ще бъдат връщани.

     

И така Великденската благотворителна кампания на Фондация „Надежда 2001-98“ започва с това обръщение към Вас. Дарения ще се приемат в работни дни от 9 до 17 часа на адрес: гр. София, п.к. 1113, ул. Фредерик Жолио Кюри“ 20, ет. 8, ново крило. На следните телефони можете да уговорите друго удобно за Вас време, както и да получите всякаква информация относно кампанията: 0896 660 483 Снежана Иванова – Председател на Фондация „Надежда 2001“ и 0896 057 522 Христина Костадинова-Трифонова – член на Управителния съвет на Фондация „Надежда 2001-98“.

     

От все сърце Ви благодарим предварително, скъпи наши бъдещи съмишленици и приятели!

     

Екип на Фондация „Надежда 2001-98“
Февруари 2014 - мебели от "Български имоти асистънс" АД за децата от КСУДУ гр. Роман и ДДЛРГ "Детелина", гр. Плевен

     дата: 05.02.2014
      Много сме щастливи да съобщим, че през февруари тази година "Български имоти Асистънс" АД подариха чудесно запазени мебели с много високо качество на два детски дома. Мебелите бяха освободени вследствие на отдаване на определена сграда под наем. Двата дома са съответно КСУДУ гр. Роман, в който всички 30 възпитаници получиха модерни въртящи се столове и ДДЛРГ "Детелина", гр. Плевен, в който в настоящия момент живеят 50 деца от 3 до 7 годишна възраст, но скоро бройката им ще нарасне до 80. Домът получи общо 20 шкафчета и секции от 3 различни типа, които ще бъдат използвани от новите питомци. Впрочем повечето социални домове се нуждаят от нови столове, маси и шкафчета за децата, така че фирми или организации, които сменят мебелировката си и тя е добре запазена, биха могли да направят предложения като горното. Сигурни сме, че те ще бъдат приети с удоволствие и радост!


Март 2013 - еднократна помощ за самотна майка и нейният син.

     дата: 25.03.2013
      През март 2013 г. организацията отпусна еднократно 300 лева на самотна майка и нейния син, за да платят в срок наема на квартирата си, в противен случай трябваше да я напуснат, а точно в този момент нямаха никакви доходи, тъй като майката няколко месеца не беше получавала заплатата си. Скоро след това тя се яви на няколко интервюта за работа и възстанови финансовите си постъпления.


Отпусната помощ през 2012 година на семейство, чийто дом беше изгорял при пожар.

     дата: 09.01.2012
      През 2012 година фондацията неколкократно, а именно през януари, април, ноември и декември отпусна средства на майка на три деца, чийто дом беше изгорял при пожар. Най-трагичното в случая беше, че при пожара загива съпругът и бащата на семейството. С помощта на местни фирми беше възстановен покривът на къщата и носещите конструкции. Целта на нашата помощ беше семейството да успее да възстанови и обзаведе една-две стаи от къщата, за да посрещне зимата под свой покрив.


Еднократна помощ на младеж, бивш възпитаник на социален дом.

     дата: 20.03.2010
      На 20.03.2010 г. на младеж, който е бивш възпитаник на социален дом, са отпуснати 30 лева, за да плати навреме наема на квартирата си. Същият младеж се занимава с рисуване, има организирани вече две изложби в страната, а се надява в скоро време негови картини да бъдат показани на заинтересовани лица и извън границите ни. От все сърце му желаем да има достатъчно средства, вдъхновение и кураж, за да развива успешно дарбата си!


Екскурзия под наслов "Нашата София, за децата от ДДЛРГ "Параскева Нейкова" и ДДЛРГ "Асен Златаров", гр. Ловеч

     дата: 21.10.2008
      На 21.10.2008 г с лични средства, отпуснати от евродепутата Кристиан Вигенин, беше организирана еднодневна екскурзия под надслов "Нашата София" за децата от двата ловешки дома ДДЛРГ "Параскева Нейкова" и ДДЛРГ "Асен Златаров". Малките питомци посетиха известни исторически забележителности на София като НИМ, Археологическия музей, храм-паметник "Александър Невски", разходиха се из центъра на столицата, гостуваха с голямо вълнение на МОЛ "София" и гледаха филм в IMAX-залата. Всеки от тях получи дребни подаръци и лакомства, а на сбогуване нашето пожелание към тях беше да опознаят колкото може повече от забележителностите и красотите на България.


Еднократно дарение за бивша възпитаничка на социален дом.

     дата: 01.06.2008
      На 01.06.2008 г. фондацията е отпуснала еднократно сумата от 50 лева на бивша възпитаничка на социален дом за закупуване на учебници. Момичето посещава курс по фризьорство и поставяне на перманентен грим, с получените умения от които смята да се издържа в бъдеще.


Еднократно дарение, на вече бивш възпитаник на социален дом.

     дата: 19.05.2008
      На 19.05.2008 г. беше направено еднократно дарение от 270 лева на вече бивш възпитаник на социален дом. С дарените средства му бяха закупени маратонки и облекло за предстоящи му абитуриентски бал.      Забележка: Когато става дума за еднократно или повтарящо се дарение за конкретно физическо лице, името и личните му данни не се съобщават в сайта ни, но са на разположение в нашата документация.     


Екскурзия до София на децата от ДДЛРГ "Павел Бобеков", гр. Панагюрище

     дата: 22.06.2007
      На 22.06.2007 г. децата от ДДЛРГ "Павел Бобеков", гр. Панагюрище гостуваха в гр. София по покана на фондация "Наджеда 2001-98". Маршрутът на еднодневната екскурзия включваше Националния исторически музей, Ботаническата градина, храм-паметник "Александър Невски", пешеходна обиколка из центъра на София, пътуване с метрото, посещение на МОЛ.      Горещо се надяваме, че и за в бъдеще ще имаме възможност да организираме подобни екскурзии до столицата и национални туристически обекти, защото децата от домовете практически са лишени от възможността да пътуват и за тях тези екскурзии са една сбъдната мечта.