Десето и единадесето дарение във Великденската благотворителна кампания на фондация „Надежда 2001-98“ и няколко думи към Вас

 

Нали не мислите, че нашата благотворителна Великденска кампания е завършила...

Скъпи приятели, Христос Воскресе!

Желаем на Вас и Вашите близки много здраве, кураж за справяне с всички предизвикателства на живота и милосърдие към всички, които се нуждаят от него!

Позволихме си това шеговито заглавие, защото сме много щастливи, че получихме и получаваме достатъчно средства, за да продължаваме да правим още дарения в рамките на благотворителната ни Великденска кампания за подпомагане на деца от социални интституции или от семейства в неравностойно положение. На 23.04.2014 г. изпратихме дарение за ЦНСТ (център за настаняване от семеен тип) Велинград, в който живеят 22 деца на възраст от 6 до 18 годишна възраст. Те получиха прилично количество прах за пране, комплекти пасти и четки за зъби, течни и тоалетни сапуни, почистващи препарати и дамски превръзки.

Второто дарение също замина за Велинград, където съществува една нова форма за социална интеграция наречена ЦОП (Център за обществена подкрепа), в рамките на която работат специалисти от различни области. Целта е както материалното подпомагане, така и цялостната социална интеграция на социално слаби семейства, самотни или непълнолетни родители и други. В този случай целта беше да се подпомогнат не само децата, отглеждани в неравностойна семейна среда, но и техните родители. Изпратихме отново прах за пране, комплекти пасти и четки за зъби за възрастни и деца, течни и тоалетни сапуни, антибактериален гел, почистващи препарати, дамски превръзки, чорапи за цялото семейство, детски обувки и всякакви бебешки принадлежности като памперси, бебешки буйки, мокри кърпички, шишета и кремл

Изказваме специална благодарност на Недялка и Дима Симови, както и на Десислава Хвръчилкова, която освен на деца в неравностойно положение пожела да помогне и на онкоболен. Избрахме майка на три деца от гр. Девин (и тя и мъжът и нямат постоянна работа), която благодарение на дарението ще си осигури за няколко месеца лекарство, което много облекчава състоянието и след съответната медицинска намеса, но не се покрива от здравната каса.

Скъпи приятели,

Когато Ви разказвахме в началото на кампанията за нашата дейност, споменахме, че подпомагаме социално слаби семейства, самотни родители, или сираци, гледани от роднини с ежемесечни стипендии. Хората подкрепяни от ЦОП Велинград, както и онкоболнатат майка на три деца са точно от този тип. По всяко време сме на разположение за информация и посредничество, ако някой желае да подпомага редовно такива хора, които с огромни усилия отглеждат нашето бъдеще.

В момента  подготвяме дарение за три социални дома в Карнобат, Хасково и Панагюрище, за които ще Ви разкажем следващия път. Следете сайта ни, на който се качва всяко поредно свидетелство за дарение.

Очакваме Ви!

Документи

ЦНСТ гр. Велинград
ЦОП, гр. Велинград