Нашите деца в помощ на изоставените деца на България. Малчуганите от III "В" клас на Първо СОУ "Пенчо Славейков" даряват децата от Дом "Лудогорие", гр. Исперих

Навярно много от Вас знаят, че Христос не е роден (най-малкото няма доказателства) на 25.12, просто църквата в един момент избира тази дата, за да празнуват всички християни по земята в един и същи ден.Но през изминалите столетия Вярата на хората придава на тази дата огромната и сила и святост.

     Да, на Коледа стават чудеса, защото Вярата прави чудеса! Затова освен здраве на Вас и обичните Ви хора искаме да Ви пожелаем и Вяра - Вяра в Доброто край Вас и в самите Вас. Нека не звучи наивно, знаем добре къде живеем и какво ни се случва.Не забравяме нито за миг удавилите се в придошлите води или тези, които оцеляха, но си отиде трудът и смисълът на целият им живот, не забравяме загиналите за миг в онази черна мина или жертвите на войната по пътищата (за осиротялото семейство на една такава невинна жертва Ви призоваваме по -долу да се борим заедно).

     Все пак Доброто е навсякъде около нас, трябва да вярваме в него, да го търсим (най-вече у себе си), да го отглеждаме, да възпитаваме в него. Да, трябва да отглеждаме и възпитаваме в Добро най-напред децата си и никога да не забравяме, че често пъти става обратното и те се превръщат в нашите Учители в Добро.

     И това е другото ни пожелание-никога не спирайте децата си, когато поискат да направят Добро, тъкмо обратното, подкрепяйте ги с всички сили, бъдете заедно на страната на Доброто!

     Заради всичко казано по -горе ще разберете защо това, което ни се случи буквално часове преди Бъдни вечер, ни направи толкова щастливи.С нас се свързаха децата от III "В" клас на Първо СОУ "П. Славейков", гр.София и техните чудесни родители. Те искаха да помогнат, при това изобщо не става дума за еднократна помощ, на други деца. Те пожелаха и получиха, както с обич го наричат "домче" т.е.социален дом за деца, на който ще станат дарители. Това е ДДЛРГ (Дом за деца лишени от родителски грижи)"Лудогорие" гр. Исперих, в който са настанени 18 деца на възраст от 7 до 17 год., към дома се числят и два ЦНСТ (Центрове за настаняване от семеен тип) съответно с 10 деца (до 10 год. възраст) и 11 деца и юноши (от 7 до 18 год.). Като начало децата и родителите им са събрали в резултат на различни инициативи 430 лв., с които за децата от онзи край със суров климат ще се закупят топли шапки и ръкавици. Нашите малчугани и родителите им имат още куп идеи за своето "домче", като същевременно ще се включат активно и в кампанията ни в помощ на Иван Стефанов и трите му деца (виж "Постоянна кампания в помощ на семейството на Иван Стефанов)

     Е, сега все още ли не вярвате, че на Коледа стават чудеса? Що се отнася до нас, не си спомняме някога да сме били по-щастливи заради тези деца, които ни протегнаха с доверие ръчички и не ние тях, а те нас ще водят напред.

     Със събраните до Коледа 2014 г.от тях 430 лв. закупихме шапки, шалове и ръкавици за децата,защото зимите в Лудогорието са неизменно сурови.

     Останаха средства и за пасти и четки за зъби и течни сапуни.

     Сега малчуганите събират всеки месец определени суми за новите си приятели и обмислят какви специални подаръци да им направят до края на учебната година. Повярвайте, имат чудесни идеи, ще Ви разкажем подробно за тях.

     А нещо подобно дали е подходящо за Вашите собствени деца, как мислите?

 

Документи

ДДЛРГ "Лудогорие", гр. Исперих
КСУДС "Лудогорие", гр. Искперих