Първи дарения в рамките на кампания "Левче за обувки"

      Честита Баба Марта и поклон пред Националния ни празник, скъпи приятели!

      От все сърце желаем на Вас и най-обичните Ви хора здраве, румени и бели страни, топли сърца и енергични умове!

      Колкото и да е трудно, приятели, не бива да се отчайваме и предаваме! Ето Ви два прекрасни повода-от една страна нашите мартеници, идващи от древни времена, съчетали два цвята-червения като символ на кръвта и силата на живота и белия-символ на вечния стремеж към духовно съвършенство. А що се отнася до 3-ти март, той е избран да ни напомня най-важното нещо-след пет века чуждо робство (не присъствие, заселване, гостуване и подобни безумни наименования) името България продължава да съществува и наш дълг е да го опазим и до го предадем достойно на децата и внуците си.

      Сега ни позволете да се върнем към нашето битие и да благодарим от сърце и душа на всички Вас, които вземате или ще вземете участие в нашата благотворителна кампания "Левче за обувки"! Както беше писал някой на страницата ни: " Отново сами трябва да си помагаме". Точно така, искрено вярваме, че в нашето общество има едно мнозинство от хора, които работят, гледат деца и родители, борят се с безброй препятствия в трудното си ежедневие и точно заради това сърцата им са отворени. Отромната ни молба към Вселената е това мнозинство да оцелее, защото в крайна сметка само то може да спаси децата ни, да облекчи страданията на болните и старините на нашите майки и бащи, да опази природата и богатствата на България. Това мнозинство сте просто Вие, скъпи приятели.

      Сега искаме да Ви разкажем за някои неща, които се случиха около кампанията. Определен брой вериги не можеха да учасват с кутии за благотворителност по уважителни причини (политика на фирмата, наличие на други кутии и др.). Но нима те нямат други начини да помогнат на децата от социалните домове, нима артикулите, с които търгуват, не са на практика безценни в ежедневието на тези деца?! Изказваме специалната си благодарност на KFC, които макар и ангажирани с друга кампания, изпратиха 45 кг замразено пилешко месо на децата от ДДЛРГ (Дом за деца лишени от родителски грижи) "Асен Златаров" гр. Враца и отсега нататък ще изпращат редовно месо на посочени от нас домове, а те естествено ще бъдат най-бедните и с най-много деца. Магазини "Домко"също поеха ангажимент за голямо дарение, но осъществяването му изисква време, затова за него ще пишем подробно по-нататък.

      !!! Много е важно да изтъкнем следното: много фирми могат да направят и еднократни дарения, състоящи се от предмети на тяхната производствена или търговска дейност. Това могат да бъдат всевъзможни стоки за бита като храни и консерви, спални комплекти и завивки, пижами, средсва за лична и на дома хигиена, учебни пособия, мебели (напр. шкафчета, столове), работещи макар и не нови компютри и още и още... Бройките естествено ще бъдат според възможностите, а и броят на децата в отделните домове е различен.!!!

      Искаме специално да благодарим на Веселка Музикантска и Георги Керезов, които са се занимавали с търговия с дрехи и обувки. Те дариха на малчуганите от ДДЛРГ "Детелина" гр. Плевен (един от първите домове в списъка на "Левче за обувки") 12 чифта зимни ботушки за деца на възраст от 4 до 8 г. и юношески дрехи на ДДЛРГ "Асен Златаров" гр. Враца.

      Друго дарение беше осъществено благодарение на стоматоложката д-р Надежда Стоименова. Децата от ДДЛРГ "Христо Райков" гр. Габрово (15 на брой) получиха образци на едни от най-добрите марки пасти и четки за зъби, както и прах за пране. Д-р Стоименова се ангажира и с бъдещи дарения като горното, за което и изказваме нашата признателност.

      Благодарим и на младите семейства, които донесоха над 30 чифта бебешки и детски обувчици (за деца от 6 м до 3 год) и много не съвсем нови, но чудесно запазени дрешки за същата възраст. Всички те с удоволствие бяха приети от ДМСГД (Дом за медикосоциални грижи за деца) гр. Сливен. (В случай като този не изискваме и не прилагаме приемно-предавателни протоколи, защото вещите са употребявани).

     Ще продължим подробно да Ви информираме за хода на кампанията "Левче за обувки", която за наша радост става все по-популярна и се разраства.

Документи

ДДЛРГ "Асен Златаров", гр. Враца
ДДЛРГ "Асен Златаров", гр. Враца - дарение на пилешко месо от верига ресторанти KFC
ДДЛРГ "Христо Райков", гр. Габрово
ДДЛРГ "Детелина", гр. Плевен