Паричка за чисти деца!

Защо обявяваме „Паричка за чисти деца“ на Еньовден ли? Защото водата и слънцето на този ден са вълшебни!

Скъпи приятели,

Хайде да пръснем малко вълшебство върху противно сивите ни дни, ту прекалено студени, ту прекалено горещи. Те сигурно и преди време са си били такива, щом хората са впрегнали цялото си въображение и са се заредили столетие след столетие едни прекрасни картини и обичаи-при нас на юг самодиви се къпят при изгрев във вирове и под водопади, билки се берат с капките роса върху тях и се минава под сплетени венци за здраве. А малко по на север пак по време на лятното равноденствие седем специални цветя показват стремеж към физическа и духовна чистота, към красота и романтика.

А сега да поговорим за най-хубавото нещо на света-нашите деца. За съжаление както знаете наша постоянна тема са изоставените или живеещи много под границата на бедността деца, но докато има такива деца, ние смятаме, че точно така трябва да бъде. И да не се ограничаваме само с говорене естествено.

И така след миналогодишното „Левче за обувки“ (в началото на следващия месец започва финалният етап на втората част за децата с увреждания, но за това следва специално съобщение) искаме да организираме поредната благотворителна кампания, която да достигне до всички социални заведения за деца в страната. Проведохме достатъчно разговори с ръководствата и хората, които са най-близо до битовите проблеми на децата. Всички бяха единодушни, че изпитват остър и хроничен недостиг на хигиенно-санитарни материали и качествена храна.

И така нашата „Паричка за чисти деца“, както показва и името ѝ, има за цел да набере средства за закупуване на достатъчно количество хигиенно-санитарни материали за всички домове в страната. Какво точно включва понятието „хигиенно-санитарни материали“? На първо място всички средства за почистване на сградите и помещенията (Веро, белина, средства за почистване на подови настилки, фаянс, стъкла, кухненска посуда и др.), всички средства за поддържане на личната хигиена на децата (сапуни, шампоани, гелове, пасти и четки за зъби), дамски превръзки, памперси (особено при наличие на болни деца), тоалетна хартия и подобни. Докато „Левче за обувки“ беше осъществена изцяло чрез кутии за благотворителност и малък брой дарения от юридически и частни лица, при „Паричка за чисти деца“ предвиждаме много по-голяма раздвиженост. Разбира се кутиите за благотворителност вече пътуват по предназначение-първите имена във „визитната картичка“ на „Паричка за чисти деца“ са веригите Техномаркет и Mr Bricolage с цялата си магазинна мрежа в страната и известните на всяка полагаща грижи за себе си жена салони за красота „Венера“, както и определен брой отделни търговски обекти. Всички горепосочени са участници и в първата ни кампания. Благодарим сърдечно, скъпи приятели!

Разбира се, броят на участниците с кутии за благотворителност ще се увеличава стъпаловидно и ние ще Ви уведомяваме за всички тях.

Но едновременно с това сме в преговори с известен производител на хранителни стоки, за да се определят изделия за масова консумация, при продажбата на които да се отделя „паричка“ за децата.

Същото се и отнася и за производители на най-различни хигиенно-санитарни материали, които освен материални дарения биха желали да отделят суми от продажбата на нови изделия, като същевременно ги рекламират по този благороден начин. За всички постигнати договорености ще Ви уведомяваме своевременно.

Освен това имаме вече няколко предложения от фирми и сдружения с нестопанска цел, в които самите служители желаят да направят дарения според възможностите си и да подпомогнат кампанията като цяло или избрани от тях самите социални заведения за деца. Сами разбирате какъв сериозен ефект би се получил особено при фирми с по-голям брой служители.

Естествено дарения могат да се изпращат винаги по банков път, не забравяйте и нашата „виртуална кутия за дарения“, която беше създадена за „Левче за…“, но работи за всяка нова инициатива.

Така, че,скъпи приятели, сигурни сме, че ще намирате нашата усмихната „Паричка за чисти деца“ на много места из България, но има и толкова други начини, по които при добро желание бихте могли да реагирате.

И накрая-знаем, че много от Вас мислят в момента няма ли в тази страна богати хора и компании, които светкавично биха могли да решат подобни проблеми. На нас ли го казвате???

Някой ден със сигурност ще разкажем за реакциите им или по-скоро за липсата на такива. Но според нас през това време ние не бива да стоим със скръстени ръце. Да, ние всички нямаме кой знане какви възможности, но сме много и в това е силата ни.

И така, да плиснем едно менче вода пред нашата прохождаща „Паричка“!

Нали не забравяме, че водата на Еньовден е вълшебна?

Документи