"Левче за обувки" и Runners дариха 1011 чифта спортни обувки за болните деца настанени в социални институции

Бяхме много по пътя и на финала също сме много!

Скъпи приятели,
На 10.08.2016 г. започна финалния етап на националната кампания „Левче за обувки“, част 2, която е посветена на децата с увреждания. През 2015 г. за началото на учебната година 1467 здрави деца и юноши на възраст от 3 до 19 години, настанени в 67 социални дома извън София, получиха нови маратонки Runners с изключителното съдействие на самата фирма.

Сега става дума за 1011 деца и младежи, отглеждани в 87 Центрове за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в цялата страна и отново наши партньори са чудесният колектив на фирма „Runners“. Финалният етап, който ще продължи до 15.09.2016 г. естествено е свързан с доставката на обувките до самите центрове, която ще се извърши изцяло от доброволци. Те бяха набрани както и при първата част чрез сайта Time Heroes и нашата фейсбук страница, а този път за разпространението на призива ни изключително много помогнаха и създателите на сайта “Peika.bg”, на които изказваме специална благодарност.

А сега най-важната благодарност - към всички Вас, които следвате принципа „Ако не сега-кога, ако не ние-кой?“. Благодарност към ръководствата и колективите на големите и не толкова големи търговски вериги, които се състезаваха благородно кой ще набере повече средства, благодарност към собствениците на неголеми търговски обекти, които допринесоха с наистина смайващи суми за кампанията, благодарност към колективите на фирми, които организираха „вътрешно“ набиране на средства, благодарност към всички Вас, които пускахте своите левчета в нашите кутии, благодарност към доброволците, които ще отделят от времето си и ще платят горивото за всяка дестинация. Вие, приятели, реагирахте толкова бързо, че дори администраторите на Time Heroes бяха удивени как при толкова много дестинации затваряме кампанията за набиране на доброволци в рамките на 3 дни, а и след това продължавахте да ни пишете, защото искахте да бъдете полезни.

Тези, които следят кампаниите ни, знаят, че ще отчетем и документално(тук на сайта ни и във фесбук страницата ни) и със снимков материал(на фейсбук страницата ни) всяко едно посещение при децата, за да сте сигурни, че всичко това наистина се случва.

На добър час и лек път на всички, които ще пътуват! Надяваме се, че тези, които четат или слушат от близки, познати, колеги, няма да реагират с безразличие или бързо да забравят. Още повече, че вече паралелно са в ход две много различни, но според нас еднакво важни кампании: „Паричка за чисти деца“ и „Всяко дете заслужава празник, нали?“. Ние вече съобщихме за началото им, но тепърва предстои да следим развитието им, тепърва пред всеки от Вас се отваря различна възможност да се включи в тях.

Защото всички сте наясно - ако не ние и сега, просто няма кой!

Документи

ЦНСТДУ гр. Карлово - 7 чифта обувки
ЦНСТ към КСУ "Св.Св. Константин и Елена" гр. Пловдив - 10 чифта обувки
ЦНСТ към КСУ "Св.Св. Константин и Елена" гр. Пловдив - 9 чифта обувки
ЦНСТ към КСУ "Св.Св. Константин и Елена" гр. Пловдив - 12 чифта обувки
ЦНСТ към КСУ "Св.Св. Константин и Елена" гр. Пловдив - 11 чифта обувки
ЦНСТДМУ гр. Чирпан - 10 чифта обувки
Дарение за 4 ЦНСТ-та в гр. Плевен - 49 чифта обувки
ЦНСТ с. Вълково, общ. Сандански - 10 чифта обувки
ЦНСТДМУ кв. Пазара, гр. Кърджали - 10 чифта обувки
ЦНСТДМУ "Веселанче" гр. Кърджали - 12 чифта обувки
ЦНСТДМУ гр. Велико Търново - 10 чифта обувки