Когато помагате на някого по време на криза, помагате най-добре и на себе си!

След като най-тежката форма на социална изолация приключи, започнахме бързо да подготвяме първата по-мащабна кампания за годината, още повече, че молбите за стоки от първа необходимост заваляха все по-настоятелно. Дарение от края на миналата година съдържаше разнообразни стоки, а ние, познавайки достатъчно добре най-нужните неща за тези по-малки и големи домакинства, каквито са всъщност социалните заведения, добавихме още продукти от първа необходимост. В последните две години дейността на фондацията се разрасна и тя работи не само с институции за отглеждане на деца, но и със старчески домове, заведения за пълнолетни с физически и умствени увреждания, приюти, кризисни центрове, дневни центрове за деца и възрастни и под. Накратко, една кампания обхваща всички социални услуги в определенброй общини или цели области. Такава се надяваме да има поне една по-нататък през годината.

В рамките на тази решихме да дадем предимство на децата и то основно отглеждани на места, където не се стичат дарения и в много по-"безкризисни" времена. Продуктите бяха каквито са обикновено продуктите на нашите изключителни дарители - най-доброто на пазара, което за жалост все по-малко българи могат да си позволят - почистващи препарати PUR, шампоани GLISS, душ гелове MALIZIA, NIVEA, FA и VELNEA, пасти за зъби VADEMEKUM, COLGATE и ASTERA, големи течни сапуни MEDIX и TEO, крем сапуни DOVE, БОЧКО, антибактериални tet-a-tet и DURU.

Както обикновено, продуктите бяха достатъчно количество, за да ги ползват децата и обслужващият заведенията персонал с месеци. Надарени бяха общо 415 деца и юноши от центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца, лишени от родителски грижи и комплекси за социални услуги в Белоградчик, Враца, с. Бърдарски геран, обл. Бяла Слатина, Роман (всички налични услуги), с. Първомай, община Петрич, Перник, Тутракан, Исперих, гр. Попово, обл. Търговище, Шумен, Карнобат, Хасково, Стара Загора, Кърджали. Следващата кампания ще обхване по-голям брой деца и маледжи и съдържа капсули Персил най-новата и мощна формула за изпиране на световния № 1 Хенкел АД

Документи