Бърза предучилищна акция, която да пожелае на децата "На добър час"!

Традиционно през септември всяко семейство от изпращащите с трепет първолаци до тези, чиито деца имат една последна година, за да изберат окончателно бъдещия си професионален път, посвещава най-много мисли и вълнения, време и разходи на подготовката за Първия учебен ден. Особено тази година, когато за жалост свикнахме да слагаме "ако" пред всичките си намерения и планове. С достатъчна доза несигурност и безпокойство започва и присъственото обучение на нашите деца, чиито ползи няма защо да изтъкваме. В образователен, социален и психологически план всичко друго е половинчато и недостатъчно. Но нека бъдем оптимисти и да слушаме с Надежда и Вяра, премислили и оценили много неща, прекрасния звън на училищния звънец, известяващ Бъдещето.

И така, ние положихме усилия според възможностите си да подпомогнем подготовката за училище на определен брой деца, отглеждани в социални заведения и семейства в тежко материално положение. Вече на няколко пъти подчертаваме, а и за всички е ясно защо, а именно поради борбата със заразата, че основната част от даренията тази година е свързана с личната хигиена и хигиената на мястото за живеене и работа/учене.

В поредната кампания през този месец освен на универсалните почистващи средства и течни сапуни на нашите партньори от Мексон ООД (Медикс) обърнахме специално внимание на личната хигиена на децата. Кампанията обхвана 228 деца и юноши от 26 социални заведения, както обикновено от различни краища на страната, определени според степента на нуждите им (Стара Загора, Широка лъка, Нареченски бани, Берковица, Момчилград, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Раднево, Средец, Долна баня, Пловдив, Брацигово и др.). Децата получиха комплекти от душ гелове, крем сапуни, пасти за зъби и под., които ще използват достатъчно дълго време. Щастливи сме, че всички продукти са с великолепно качество, напр. най-новите душ гелове на дрогерия Lilly, крем сапуни Dove, пасти Colgate с тройно действие и др. Децата ги приемат с огромна радост, а хигиенните навици, чието създаване и затвърждаване, тези продукти подпомагат, предизвикват у нас голямо чувство на удовлетворение.

Не забравихме естествено и учениците, които живеят в семейна среда, но при тежки материални условия. Заедно с различни учебни пособия се постарахме да купим и достатъчно подаръци, защото нито за миг не забравяме, че всяко дете заслужава празник, а винаги сме искали всяко дете да усеща Първия учебен ден като наистина голям празник.

Да ни е честита Новата учебна година! Едно нещо не можем да отречем - вирусът "постигна" нещо нечувано, децата масово искат да ходят на училище! Дано цената за това никога повече не е такава, но им желем пълноценна година, здраве, нови знания, нови умения, нови приятелства и цял куп непознати и чудесни усещания!

Документи