"Левче за обувки" и Runners дариха 1467 деца от 66 социални институции! Тичайте със здраве деца!

Децата, които не могат да тичат, също се нуждаят от обувки, нали?

Едва ли има по-страшна гледка от дете, което не може да тича или да ходи. А колко от тях биват изоставяни или защото родителите им не могат да понесат своята и тяхната съдба или просто нямат възможност да полагат нужните грижи за тях. И те на практика прекарват живота си в социалните институции.

Тези деца са предмет на сегашното ни обръщение, но нека преди това се върнем малко назад, към една радостна равносметка. На 30.01.2015 г. започнахме кампанията „Левче за обувки“ с кутии за благотворителност, която имаше за цел да набере средства за закупуване на обувки за децата от 3 до 19 год. възраст в цялата страна (не сме включвали само софийските домове, които разполагат с достатъчно средства за прилични обувки).

И в крайна сметка, приятели, успяхме! На първо място с участието на всички Вас, които пълнехте кутиите ни с Вашите левчета, с безкрайното любезно съдействие на ръководствата и колективите на близо 160 търговски и нетърговски обекта от всевъзможни сфери на стопанския живот като започнем от големите ни хранителни вериги и свършим с козметични салони, цветарски вериги, плувни басейни и уважавани театри. Многократно сме съобщавали имената на всички тях, сега още веднъж изразяваме топлата си признателност и сърдечна благодарност!

Тези, които още веднъж ще посочим по име, са партньорите ни от фирма Runners, без чието изключително съдействие, любезна готовност и експедитивност никога нямаше да се справим!

Желаем Ви много професионални и лични успехи, уважаеми партньори!

И така, с помощта на безкрайно отдадени на каузата добровлци до 17.09.2015 г. 1467 деца от 66 социални институции от цялата страна ( с радост искаме да съобщим, че сред тях има и над 100 деца с увреждания) получиха чудесните си нови модели Runners по повод началото на учебната година! А след това в рамките на месец с богат снимков материал от всяка една институция Ви показвахме радостта на децата под мотото „Тичайте за здраве, деца! Естествено прилагаме всички приемно предавателни протоколи от кампанията, както и отчет на събратине средства.

А сега да се върнем на това, с което започнахме и което никога не трябва да забравяме-децата с увреждания! Кампанията „Левче за обувки“ винаги е предвиждала два етапа: един за здравите деца (за щастие повече на брой) и един за децата с увреждания. Вторият етап е вече в ход и ще продължи поне до края на годината. В следващия материал ще Ви запознаем детайлно с имената на търговските ( и не само) обекти, които с голяма съпричастност приеха да участват и във втората фаза на кампанията „Левче за обувки“, а също така ще приветстваме и новите ни участници.

В заключение искаме да изтъкнем един безкрайно несправедлив факт- институциите, в които се отглеждат деца с увреждания, са винаги на последно място, когато става дума за дарения от какъвто и да било вид. А повярвайте ни, много от тях след определено лечение и добри персонални грижи могат след не дълго време да се превърнат в нормални членове на нашето общество.

Далеч сме от мисълта (сама по себе си лицемерна и приспиваща съвестта), че за ближния трябва да се мисли само преди и около Коледа. Но искаме да призовем всеки от Вас, който може да осигури подходящо място за поставяне на благотворителна кутия, да ни свърже с фирма, чието ръководство и/или персонал желаят да направят дарение за тази кауза (банковата ни сметка е на Ваше разположение: IBAN: BG32 PRCB 9230 1046 5460 10; BIC: PRCB BGSF; Титуляр „Фондация „Надежда 2001-98“, основание: кампания „Левче за обувки“) или с частни лица, които биха желали да станат част от „Левче за обувки“, да установи с нас незабавен контакт и да получи всички необходими сведения.

Благодарим Ви предварително!

Документи

ДДЛРГ "Велика и Георги Ченчеви", гр. Севлиево
ЦНСТДМУ, гр. Севлиево
ЦНСТДМ, гр. Севлиево
ДДЛРГ "Христо Райков", гр. Габрово
ДДЛРГ "Княгиня Мария Луиза", гр. Пловдив
ДДЛРГ гр.Стражица
ДДЛРГ "Асен Златаров", гр. Враца
Преходно жилище, гр. Враца
КСУДУ, гр. Роман
ЦСУ Кризисен център, с. Балван
КСУ "Гергана", с. Нареченски бани
ДДЛРГ "Катя Ванчева", с. Широка лъка
ДДЛРГ "Таню Войвода", гр. Асеновград
ДДЛРГ "Иван Кюлев", гр. Гоце Делчев
ДДЛРГ "Другарче", гр. Варна
КСУДС, гр. Брацигово
ДДЛРГ "Детелина" гр. Шумен
ДДЛРГ, гр. Благоевград
Преходно жилище, гр. Благоевград
ЦНСТ, гр. Благоевград
Преходно жилище, гр. Белоградчик
ДДЛРГ "Надежда", гр. Белоградчик
Дом за деца "Милосърдие", гр. Лом
ДДЛРГ "Теофано Попова", гр. Стара Загора
КСУДС, гр. Роман
Дом за деца "Лудогорие", гр. Исперих
КСУДС "Лудогорие", гр. Исперих
ДДЛРГ "Св.Иван Рилски"
КСУ "Олга Скобелева", гр. Пловдив
ДДЛРГ "Димчо Дебелянов", гр. Силистра
ДДЛРГ "Констанца Ляпчева", гр. Долна баня
ДДЛРГ "Петър Димитров", с. Първомай
ЦНСТ и ДДЛРГ "Люба Тенева", гр. Берковица
Комплекс за социални услуги, с. Зелениково
ЦНСТДМ-3, гр. Ловеч
ЦНСТДМУ "Надежда", гр. Русе
ЦНСТДМУ "Любов", гр. Русе
ЦНСТ - 1, гр. Ловеч
ЦНСТ, с. Борован, обл. Враца
ЦНСТДМ, с. Малък Преславец
ЦНСТДМБУ-ЦНСТ 1 и ЦНСТ 2, гр. Попово
ЦНСТДМ, гр. Средец
ЦНСТДМ - 1, гр. Средец
ЦНСТДМ - 2, гр. Средец
ДДЛРГ "Олга Стоянова", гр. Дупница
ДДЛРГ "Българка", гр. Стара Загора
ЦНСТДМУ, гр. Асеновград
ЦНСТДМ, гр. Стражица
Преходно жилище "Патиланци", с. Брестовица, област Русе
ЦНСТ "Слънце", гр. Каспичан
Дом за деца "Княгиня Надежда", гр. Варна
ДДЛРГ "Мария Терезия", гр. Стара Загора
ДДЛРГ "Детелина" гр. Плевен
ЦНСТ - 2, гр. Русе
ЦНСТДМУ "Розовата къща", гр. Русе
КСУДС, с. Асеновец
ДДЛРГ "Надежда", с.Гурково
ЦНСТ-2, гр. Ловеч
ДДЛРГ "Пеню и Мария Великови", гр. Велико Търново
ЦНСТ 1, гр. Велико Търново
ЦНСТ -2, гр. Велико Търново
ЦНСТДМУ, гр. Павликени
ЦНСТДМУ-6, гр. Ловеч
Преходно жилище, с. Бързица
ДДЛРГ, с. Тотлебен
Отчет на набраните средства от кампания "Левче за обувки" за периода от 31.01.2015 до 30.09.2015